Gebakken Aardappel Puree

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kilo roodschillige aardappels
30 gram boter
1 teen knoflook
paar takjes peterselie
olijfolie
zout (optioneel)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Bijgerecht

Cuisine:

    Directions

    Gebakken Aardappel Puree

    Een paar jaar geleden zag ik in een restaurant in Chicago een gerecht op het menu staan: ‘Fried Smashed Potatoes’. De nieuwsgierige foodie in mij móest dat natuurlijk proberen. Na de eerste hap wist ik: dit bijgerecht wil ik thuis ook maken! Toch kwam het er niet van… tot nu. Daarom deel ik vandaag mijn recept voor geplette, dubbel gebakken aardappels uit de oven.

    Wij eten thuis elke week wel één keer aardappels, vlees en groenten. Hoe Hollands! Het is makkelijk, de kinderen lusten het altijd (de echte Hollanders), en het is gezond. Maar ik ben geen prakker – gekookte aardappels staan bijna nooit op tafel, behalve in stamppot of aardappelpuree. Ik ben dus steeds op zoek naar nieuwe aardappelrecepten om onze AVG-maaltijden wat spannender te maken. En dit recept is een aanrader! 🍽️

    Deze geplette aardappels zijn lekker krokant en hebben een heerlijke knoflooksmaak. Oké, je hebt er wel 50 minuten voor nodig – 20 minuten koken en 20 minuten in de oven – maar het is de moeite waard. Als je wilt, kun je de aardappels de avond van tevoren koken en pletten, zodat je ze alleen nog maar hoeft te roosteren.

    TIP: Liever zoete aardappels? Bekijk mijn recept voor plat gedrukte zoete aardappels.

     

    Veelgestelde vragen (FAQ)

    Wat zijn geplette dubbel gebakken aardappels precies?
    Geplette dubbel gebakken aardappels zijn aardappels die eerst worden gekookt, daarna geplet en vervolgens in de oven krokant worden gebakken. Dit geeft ze een heerlijke textuur en smaak.

    Kan ik dit recept ook met zoete aardappels maken?
    Ja, zeker! Er staat een variant met zoete aardappels op de blog die net zo lekker is.

    Hoe lang duurt het om dit gerecht te maken?
    Het recept duurt in totaal ongeveer 50 minuten: 20 minuten om de aardappels te koken en 20 minuten om ze te roosteren in de oven.

    Kan ik de aardappels van tevoren bereiden?
    Ja, je kunt de aardappels de avond ervoor koken en pletten. Bewaar ze in de koelkast en rooster ze de volgende dag af in de oven. Dit bespaart tijd!

    Welke aardappelsoorten kan ik het beste gebruiken?
    Kleine, kruimige aardappels zoals krieltjes zijn ideaal voor dit recept omdat ze makkelijk pletten en goed krokant worden in de oven.

    Is dit gerecht geschikt voor kinderen?
    Absoluut! De knoflookboter geeft een milde smaak, en kinderen vinden de krokante textuur vaak erg lekker. Eventueel kun je de knoflook weglaten voor een mildere smaak.

    Steps

    1
    Done

    Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 220 graden. | Bedek een bakplaat met bakpapier.

    2
    Done

    Aardappels koken

    Breng een pan water met de aardappels aan de kook. | Kook de aardappels in 20 minuten gaar. | Dep de aardappels af.

    3
    Done

    Aardappels pletten

    Leg een aardappel op de bakplaat bekleed met bakpapier en plet deze met een aardappelstamper. Het is niet erg als ze iets uit elkaar vallen. | Doe dit met alle aardappels. Zorg er wel voor dat er wat ruimte tussen de aardappels zit op de bakplaat.

    4
    Done

    Aardappels in de oven

    Doe wat druppels olijfolie over de aardappels met optioneel een snufje zout. | Rooster de aardappels 20 minuten in de oven.

    5
    Done

    Knoflook boter

    Smelt in tussen de boter met de geperste knoflook. Zet deze op zij. | Haal de aardappels uit de oven en smeer wat van de knoflookboter erover. | Zet de aardappels nogmaals voor 5 minuten in de oven.

    6
    Done

    Serveren

    Snij de peterselie fijn en verdeel over de aardappels.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Braadworst met Honing Mosterd Groentemix | Babies Kitchen
    previous
    Braadworst met Honing Mosterd Groentemix
    paprika en wortel met worst babyvoeding| Babies Kitchen
    next
    Babyhapje Paprika en Wortel met Worst

    Add Your Comment