500 gram pompoen | |
1 courgette | |
400 gram kikkererwten (blik) | |
3 etlp ras el hanout | |
2 etlp olijfolie | |
4 worstjes (chipolata of lams) | |
1 citroen | |
Sides |
|
1/2 komkommer | |
100 ml yoghurt | |
3 takjes munt | |
pita broodjes |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Traybake
De laatste tijd ben ik helemaal verslaafd aan het koken met Traybakes. Voor wie niet weet wat dat is: Traybake is het Engelse woord voor bakplaat en bij Traybake-recepten doe je alle ingrediënten voor jouw maaltijd op één bakplaat. Weinig afwas dus, en de oven doet het werk. Perfect voor drukke ouders omdat het makkelijk voor te bereiden is en je weinig hoeft te doen. Met mijn nieuwe liefde voor Traybakes besloot ik eens een nieuwe keuken of keukenstijl te proberen, namelijk de Marokkaanse. Ik maakte namelijk een Marokkaanse Traybake met worstjes.
Laat me meteen vooropstellen: ik zeg niet dat dit een authentiek Marokkaans recept is. Dit is mijn Traybake met kruiden die veel in de Marokkaanse keuken worden gebruikt, zoals Ras El Hanout. Voor een authentieke smaak gebruikte ik lamsworstjes, maar dat is persoonlijke voorkeur. Een goed alternatief zou chipolataworstjes zijn, maar die zijn gemaakt van varkensvlees. Elk ander dun worstje kan ook, maar voor de echte smaakbeleving ga dan voor lam!
Naast het lamsworstje had ik kikkererwten en pompoen op de bakplaat, allemaal heerlijk gekruid met Ras El Hanout.
Wat vonden de kinderen (babyvoeding)
Ik verwachtte dat Logan moeilijk zou doen, maar tot mijn verbazing at hij alles op. Parker, daarentegen, gedroeg zich iets kieskeuriger, wat misschien te wijten is aan haar lastige fase. Nu één jaar oud, zou zelfs een baby vanaf 9 maanden oud dit gerecht kunnen proeven. Ras el Hanout is namelijk een milde kruidenmix die veilig aan baby’s vanaf 9 maanden kan worden gegeven. Wees voorzichtig met de kikkererwten; je kunt ze eventueel wat prakken of halveren.
Deze Traybake is dus een snelle maaltijd voor het hele gezin, klaar binnen 30 minuten. Ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd.
1
Done
|
Verwarm de oven met 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Schil de pompoen en verwijder de zaadlijst. | Snij de pompoen in blokjes. | Was de courgette en snij in blokjes. | Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af met koud water tot het stopt met schuimen. | Verdeel de pompoen, courgette en kikkererwten over de bakplaat met 2 etlp olie en de ras el hanout.| |
3
Done
|
Halveer de citroen en leg de citroen en de worsten op de bakplaat. | Zet de bakplaat in de oven voor 25 minuten. | Haal de bakplaat uit de oven en knijp de citroen over de groenten uit. |
4
Done
|
Side1. Was en snij de munt fijn. | Meng de munt met de yoghurt. |