80 gram Kip | |
60 gram Spinazie | |
3 etlp Pasta (Macaroni) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
7+ maanden
Spinazie ik ben er dol op. Regelmatig gebruik ik spinazie in mijn gerechten: salades, wok gerechten of pasta. Vooral met pasta vindt ik het erg lekker. Het enige wat jammer is van spinazie, is dat het een nitraat groenten is en die zijn weer niet zo goed voor de kleintjes als die opnieuw verwarmd worden. Wat betekend dat het niet iets is wat op zondag kan bereiden, invriezen en dan later nogmaals gebruiken. In ieder geval niet als je het je kleine wilt geven. Ik geef daarom spinazie eigenlijk alleen op avonden als wij het ook eten en de kleine dus een soort van met de pot mee eet! Vanavond maakte ik een gerecht met spinazie en kip en omdat in onze saus ook knoflook en ui ging. Besloot ik voor Baby L alleen Pasta met Kip en Spinazie. Hij vond het heerlijk.
1
Done
|
Breng een pan met water aan de kook. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet de pasta af, spoel af met wat koud water om iets te laten afkoelen en zet opzij. |
2
Done
|
Snij de kip in blokjes. |
3
Done
|
Stoom of kook de kip en spinazie 20 minuten. Bewaar 2 etlp kookvocht en giet de rest af. |
4
Done
|
Laat de kip en spinazie iets afkoelen voor je het serveert. De tip is om spinazie het liefst niet opnieuw te verwarmen en daarom is het ook niet verstandig deze te bewaren of in te vriezen. |