3 etlp Quinoa | |
10 Aardbei | |
100 gram Bieten |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
7+ maanden
Eerder maakte ik een perzik en frambozen quinoa-ontbijt. Quinoa is een zaad die erg goed gaat met zoete smaken. Ik snap dat het een ingredient is die niet iedereen in huis heeft. Toch moedig ik je aan het in huis te halen om eens een hapje voor je kleine mee te maken. En voor jezelf kun je er lekker mee roerbakken (recepten op Buzz in the Kitchen).
Vandaag een recept met bieten en aardbei. Bieten koop je over het algemeen voorgekookt. Perfect voor babyvoeding. Kost minder tijd en wel zo makkelijk. Je zou ze zo direct kunnen serveren, ik kook ze toch liever altijd nog even. Vooral bij babyhapjes.
Bieten kun je warm en koud eten en dat maakt dit gerecht ideaal voor een avondhapje voor als je onderweg bent. Voor het geval je niet in de mogelijkheid bent het op te warmen.
1
Done
|
Spoel de quinoa af. Breng in een pan water aan de kook. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen van de verpakking. |
2
Done
|
Snij de bietjes in blokjes en kook ze in 10 minuten in een pan met water. |
3
Done
|
Spoel de aardbeien schoon en snijd de kroontjes eraf. Pureer de bietjes en aardbeien met een vork of een staafmixer. |
4
Done
|
Roer de bieten en aardbeien puree door de quinoa. Serveer warm of koud. |
5
Done
|
Bewarenkoelkast - 3 dagen |