600 ml (1 blokje) groente bouillon | |
2 etlp maïzena | |
400 gram aardappels | |
1 ui | |
3 wortels (medium) | |
2 stengels bleekselderij | |
100 gram champignons | |
1 teen knoflook | |
3 takjes tijm | |
150 gram doperwten (diepvries) | |
150 gram mais (blik) | |
125 ml kookroom | |
2 etlp azijn | |
Overige/Erbij: |
|
1 rol of losse vellen bladerdeeg | |
250-300 gram pasta | |
zout en peper | |
bakspray |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
6 liter Crockpot
Een van onze favoriete gerechten (als gezin) is misschien wel Chicken Pie. Een gerecht wat uit Engeland/Verenigde Staten komt en mijn moeder heerlijk kan maken. Inmiddels heb ik met een beetje hulp van Jamie Oliver, mijn eigen simpele variant die in 40 minuten op tafel staat. Waar ik nu tevens pas van ontdek dit recept op geen een van mijn blogs ooit gedeeld te hebben. To be continued… Het is vast opgevallen dat wij steeds minder vlees eten en ik graag experimenteer met vegetarische gerechten en nu wij een slow cooker hebben dacht ik tijd voor een slow cooker vegetarische pot pie. Eens kijken of die slow cooker die pot pie net zo lekker maakt, als niet lekkerder.
Bij het posten van mijn eerste slow cooker recept kreeg ik direct de vraag: Wat is het voordeel van een slow cooker? Mijn antwoord: Dat moet ik nog onder vinden. Ik weet dat vooral met vlees als draadjesvlees of pulled pork het ideaal is om langzaam het vlees op een lage temperatuur gecontroleerd en veilig te garen. Maar vegetarische en andere gerechten, dat wil ik uit zoeken. Bij het maken van dit gerecht ontdekte ik al snel dat het fijne is: alles snijden, hup in de slow cooker en klaar! Ja ik maak er nog bladerdeeg en pasta bij. Ik heb immers maar een slow cooker van 3 liter en bladerdeeg hoort er gewoon bij. Maar verder hoef je nergens naar om te kijken. Je hoeft niet eens tussen door te roeren. Heel fijn dus wel.
Het recept hier onder is voor 5-6 liter crockpot maar heb je dus een kleine als ik kun je het recept halveren. Wij aten hier gewoon met ze vieren van waarbij Parker en Logan een iets kleinere portie hebben dan wij volwassenen. De bladerdeeg kun je leuk uitsteken en als vormpje serveren. Ik deed gewoon een groot vel in de oven en serveerde stukjes erbij en omdat het niet genoeg zou zijn maakte ik er nog vlinder pasta bij.
En qua smaak? Lekker! Ja chicken pie is lekkerder, maar deze vegetarische variant doet er zeker niet aan onder.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Vet de slow cooker in met bakspray of olie. | Maak indien nodig de groente bouillon. | In een kom meng de maïzena met 125 ml bouillon tot een papje. |
2
Done
|
Schil en snij de aardappels en wortels in blokjes. | Was de bleekselderij en snij in plakjes. | Pel en snipper de ui en de knoflookteen. | Maak de champignons schoon en snij in blokjes.| |
3
Done
|
Slow CookerDoe de aardappels, wortels, bleekselderij, ui, knoflook, champignons met het maïzena mengsel en de bouillon in de slow cooker. Doe er nog een snufje peper en zout bij en roer alles goed door elkaar. Doe de tijm bij het mengsel en kook voor 4 uur tot de groente gaar is en de saus wat dikker is geworden. |
4
Done
|
Laatste 30 minutenHaal de tijm uit de slow cooker en voeg de mais, doperwten, kookroom en azijn toe. Roer alles goed door elkaar en laat nog half uur in de slow cooker staan. |
5
Done
|
Ondertussen erbij...Bereid ondertussen de bladerdeeg volgens de aanwijzingen van de verpakking en/of kook tevens de pasta. |
6
Done
|
Roer nog een keer goed door de vegetarische pot pie in de slowcooker en serveer met de pasta en/of een stuk bladerdeeg. |
7
Done
|
LeftoversKun je nog zeker 3-4 dagen bewaren in een luchtdichte bak in de koelkast. |