Chocolate Velvet Cupcakes |
|
45 gram boter | |
150 gram suiker | |
50 ml olie (plantaardig) | |
1 ei | |
120 ml melk (plantaardig) | |
1 tlp azijn | |
135 gram bloem | |
15 gram cacao | |
1 tlp bakpoeder | |
1/2 tlp baking soda | |
snufje zout | |
Cream Cheese Frosting |
|
50 gram roomkaas | |
70 gram boter | |
250 gram poedersuiker | |
1 etlp citroensap |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Zondag is het moederdag en Logan vond dat het weer tijd was om samen wat te bakken. In eerste instantie wou hij Red Velvet Cupcakes maken, maar mama had geen karnemelk en geen rode kleurstof meer. Het werden daarom maar Chocolade Velvet Cupcakes. Op zich de zelfde soort ingrediënten met wat aanpassingen. Mij benieuwen of Logan dat zou lusten “want hij vind chocolade niet lekker”. Nou dat tijd perk is inmiddels ook wel wat gekeerd, maar goed.
Ik de chocolade velvet cupcakes gemaakt en wat denk je: OH LEKKER MAMA! Nu nog versieren. Wat dacht je van cream cheese frosting. JA MAAR DAN WEL MET ROZE HARTJES. Prima dan heb ik meteen een heerlijk recept voor Moederdag. Mama’s van Nederland en België laat dus vooral even dit heerlijke recept aan jullie kinderen en partners als hint zien!
Ook gegarandeerd succes bij mama’s to be!
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Zet cupcake vormpjes in een cupcake bakblik. | |
2
Done
|
In een kom mix de boter zacht. | Voeg de suiker toe en mix tot een kruimig geheel. | Voeg de olie en eieren toe en mix alles goed door tot een gladde substantie. |
3
Done
|
Boven een tweede kom haal de cacao door een zeef en meng met de bloem, zout, bakpoeder en baking soda. | Voeg het bloemmengsel, de melk en azijn toe aan het boter beslag en mix alles tot een goed gemengd glad en luchtig beslag. | |