350 gram kabeljauw/tilapia | |
2 etlp olijfolie | |
60 gram panko | |
1 tlp peterselie | |
1 citroen | |
zout en peper | |
In huis |
|
bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Comfort Food
Logan was het programma ‘Ben & Holly Kleine Koninkrijk’ aan het kijken op Netflix. Een van de huidige favoriete. Hierin gingen ze vissen want Koning distel wou fish en chips eten. Wat er voor zorgde dat Logan besloot dat hij ook fish and chips wou eten. Zelf moet ik bij dit gerecht terug denken aan Australië waar je overal wordt over spoelt met Fish & Chips. Wij kochten zelfs eens een flesje water in een klein winkeltje waar ze ook fish & chips verkochten en het hele flesje stonk ernaar. Die hebben we dus weg gegooid. Inmiddels is dat al weer 7 jaar geleden en nu kunnen wij wel weer tegen de gedachte van dit gerecht. Wel ben ik niet zo van frituren in huis, dus besloot ik panko vissticks uit de oven te maken met wat oven patatjes.
Mocht je panko nog niet kennen het is de Japanse variant van paneermeel/broodkruimels. Zelf vind ik het onwijs lekker omdat het zo’n lekkere crunch geeft. Om de vis te paneren wou Logan mij uiteraard met liefde helpen, de kleine kok. Meer dan dat is het eigenlijk niet. Alles de oven in en klaar. Wel maakte ik zelf nog snelle ravigotesaus en wat doperwten, want mashed peas (gepureerde doperwten) horen nou eenmaal bij Fish & Chips.
Kan je nou geen panko vinden? Gebruik dan gewoon paneermeel, niet het zelfde smaak resultaat maar wel makkelijk als je dit toch wilt eten.
Klik hier voor het recept van de snelle ravigote saus
Maak je een van de recepten van Kidshoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Verhit een koekenpan op het fornuis. | Rooster de panko op een medium hitte goud bruin in 8-10 minuten. Roer regelmatig in de pan zodat het niet verbrand en alles goudbruin wordt. | Doe de panko in een kom met 1 etlp olie, snufje zout en peper en gedoogde peterselie. |
3
Done
|
Snij de vis in repen. | Smeer 1 etlp olijfolie over de vis. | Haal de vis stukken door de panko en zorg ervoor dat alle stukken goed bedekt zijn door de panko. | Leg de vis daarna op de bakplaat. | Bak de vis 10-12 minuten in de oven. Afhankelijk van hoe dik je vis is. Controleer eventueel met 9-10 minuten of een dik stuk vis al gaar is. | Seveer de vis direct! |