1 etlp olijfolie | |
1 rode ui | |
2 stengels bleekselderij | |
2 tenen knoflook | |
2 paprika | |
2 zoete aardappel | |
200 gram linzen (gedoogde) | |
150 gram mais (blik) | |
1 etlp paprika poeder | |
1 tlp komijnpoeder | |
400 gram Tomatenblokjes (blik) | |
1/4 tlp zout | |
1/4 tlp peper | |
750 ml Water | |
1 bouillonblokje | |
100 gram spinazie | |
crème fraîche |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Soepje
Bij het najaar horen soepjes en deze kun je heel makkelijk in een crockpot maken. Maak eens zoete aardappel linzensoep uit de slow cooker.
Eigenlijk gebruik ik mijn slow cooker echt veelte weinig. Naar de reden heb ik eigenlijk geen idee. Ik denk dat ik mijzelf gewoon nog niet zo bekend heb gemaakt met alles wat mogelijk is. Over het algemeen staat de slow cooker bekend om het langzaam op een vaste temperatuur vlees ontzettend mals te maken. Maar wat nou als je juist minder vlees wilt eten en gewoon vegetarische recepten in de slow cooker wilt maken. Ik kom dan al snel uit op curry en chili. Maar ik wou wat anders. En toen bedacht ik: SOEP! Je kunt ook heel makkelijk soep maken in een slow cooker. Een linzensoep, die ik voor de verandering eens met gedroogde linzen maak en dan nog wat lekkere groente en kruiden en voilà zoete aardappel linzensoep.
De slow cooker is eigenlijk wel echt zo’n keukenmachine die perfect juist is voor het najaar als je denkt aan gerechten. Misschien moet ik toch eens wat kookboeken of andere foodblogs gaan bestuderen die slow cooker recepten deelt. Misschien wel voor de kerstdagen. Kalkoen uit de slow cooker? Nee dat past niet in mijn 3 liter mini crock pot. Maar wie weet bedenk ik nog wat anders.
Mocht jij nou een MUST recept voor de slow cooker voor mij weten. Vlees of Vegetarisch! Laat het mij weten in een reactie hieronder. Wat ik ben echt op zoek naar mijn eureka moment. Al blijft de Apple Crumble uit de slow cooker nog wel altijd een gevraagd dessert bij mijn kinderen.
Heb jij dit gerecht geprobeerd? Deel jouw bevindingen op social media en vergeet vooral niet @Kidshoekje te taggen. Of maak gebruik van de hashtag #kidshoekjenl. Als ik de post voorbij zie komen zal ik het zeker delen.
1
Done
|
Pel en snipper de ui en de knoflooktenen. | Was de bleekselderij en snij in stukjes. | Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snij de rest in blokjes. | Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. | Giet de mais uit blik in een zeef en spoel af met water. | |
2
Done
|
Doe alle ingrediënten behalve het bouillonblokje, het water, de spinazie en crème fraîche in de slow cooker. | Verkruimel het bouillonblokje erbij. | Roer alles even goed door en schenk het water erbij. Zorg ervoor dat alles goed onderstaat. | Zet de slow cooker aan voor 8 uur op langzaam. | Roer voor serveren de spinazie door de soep heen en serveer met de crème fraîche. |
3
Done
|
In VriezenJe kunt de soep ook heel makkelijk invriezen eventueel in kleinere porties. Als je de soep wilt eten, hoef je het alleen even in de magnetron te zetten voor 5 minuten of even in een pan op te warmen. |