500 ml (1 blokje + 500 ml water) groentebouillon | |
1 sjalot | |
2 tenen knoflook | |
2 etlp olijfolie | |
300 gram risottorijst | |
425 ml Fijne tomatenpulp met basilicum (blik Mutti Polpa) | |
50 gram baby spinazie | |
40 gram + extra parmezaan |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
De kleuren rood en groen zijn de kleuren van kerstmis en met Parmezaan als sneeuw heb je een kerstmis risotto met tomaat en spinazie waar iedereen van smult.
De eerste twee weken van november zijn voor mij altijd enorm stressvol. Sint-Maarten, Logan zijn verjaardag en de aankomst van Sinterklaas allemaal in één week. Dit jaar met ook nog eens de hinderlaag van een pandemie. De nodige planning, stress en hyper kinderen zorgen dat ik een week erna nog bij moet komen. En dan beginnen de feestdagen pas echt. Mijn kook inspiratie raakte er een beetje door op en al helemaal mijn kookkunsten. Het ene na de andere recept mislukte en de gaten in mijn kalender van de blog naderde.
Als makkelijke maaltijd besloot ik maar weer eens risotto te maken en wat voor dat had ik eigenlijk nog niet bedacht. Ik had de keuzen uit tomatenrisotto of spinazierisotto en terwijl ik naar de ingrediënten keek en kerstliedjes aan het neuriën was dacht ik: Kerstmis Risotto! Nou hoor ik je denken risotto is nou niet echt een kerstrecept! Waarom niet? Het kan ook als kleinere portie voor een voor gerecht. De kleuren spreken op het juiste bord echt de kerstsfeer aan. Ik zeg dus een heerlijk kerstrecept, wat je het hele jaar door kun maken!
Maak je nou dit of een ander recept van Kidshoekje. Vergeet dan niet een foto op social media te delen en als je dat doet. Tag vooral @kidshoekje dan zal ik ook weer delen op onze kanalen.
1
Done
|
VoorbereidingBreng een pan met 500 ml water en het bouillonblokje aan de kook. | Als het bouillonblokje is opgelost kun je het water van het fornuis halen. | Pel en snipper de knoflook en de ui. | Hak de spinazie grof. | Rasp de Parmezaan. |
2
Done
|
Verhit 2 etlp olie in een diepe pan. | Fruit de knoflook en de ui tot deze glazig zijn. | Roer de risottorijst door de ui en olie tot de korrel glazig zijn. | Voeg de Tomatenpulp toe en roer deze door de risotto. | Voeg 100 ml bouillon toe en roer deze door de risotto. Blijf geregeld roeren in de pan tot het vocht is opgenomen. Voeg vervolgens nog eens 100 ml bouillon toe. Herhaal deze stap tot alle bouillon is opgelost. | Proef of de risottorijst gaar is. Heb je het gevoel dat hij nog te hard is voeg dan gewoon nog wat water toe. | De risotto is klaar als deze beetgaar en smeuïg is. |
3
Done
|
Roer de spinazie door de risotto tot deze geslonken is. | Haal de pan van het fornuis en roer de geraspte parmezaan door de risotto. | De risotto is klaar! Serveer met wat extra Parmezaan (als sneeuw). |