135 gram ongezouten boter | |
80 gram suiker (wit) | |
85 gram lichte basterd suiker | |
2 eieren | |
1 tlp vanille extract | |
185 gram bloem | |
1/4 tlp zout | |
1 tlp speculaaskruiden | |
150 gram speculoos spread (merk: Lotus) | |
80 gram witte chocolade druppels | |
50 gram karamel druppels | |
50 gram mini pepernoten (merk: Bolletje Schuddenbuikjes) | |
Inhuis |
|
brownie bakvorm | |
bakspray | |
bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Sinterklaas blondies
Wat bak je als je kind geen chocolade lust, maar je hebt zin in brownies: Blondies. Wat bak je als Sinterklaas in het land is: Speculoos Pepernoten Blondies!
Afgelopen weekend hadden we nog wat verjaardagbezoek voor Logan. Mocht je op Instagram volgend, dan zag je vast al voorbij komen dat ik er nog niet uit was of ik iets ging kopen of bakken voorbij de koffie. Uiteindelijk gezien zaterdag degene was die er als eerste uit moest met de kids besloot ik wat te bakken. En omdat ik nog wat gaten in mijn sinterklaas planning had wou ik iets in de Sinterklaas sferen maken. Al moet ik heel eerlijk zijn ik ben inmiddels alle baksels wel zat na vorig verjaardagweekend.
Normaal zouden Marcel en ik ook van alles meenemen voor collega’s. Maarja we werken nu thuis dus dat gaat niet. Daarom besloot ik een kleine batch blondies te maken met speculoos en pepernoten. Niet te zoet, maar wel heel Sinterklaas. In de blondies deed ik niet alleen witte chocolade maar ook karamel druppels die ik bij de jumbo vond. Een perfecte smaak combinatie en het bezoek vond het heerlijk.
Voor meer Sinterklaasrecepten klik hier!
Maak je deze blondies of een van de andere kidshoekje.nl recepten? Deel het dan vooral ook via social media en vergeet dan niet @kidshoekje te taggen!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed de brownie bakvorm in met bakspray en bedek met bakpapier. | Smelt de boter in de magnetron. | |
2
Done
|
In een kom mix de gesmolten boter met de suikers. | Voeg de eieren toe samen met de vanille extract en mix het er doorheen. | |
3
Done
|
In een tweede kom meng de bloem, zout en speculaaskruiden door elkaar. | Voeg de bloem in 3 delen toe aan het suiker mengsel en mix alles goed door elkaar tot een beslag. | Voeg de witte chocolade en karamel toe en vouw deze door het beslag met een spatel. |
4
Done
|
Schenk het beslag in het brownie bakblik. | Met twee theelepels verdeel de speculoos over het blondie beslag. | Strooi de mini pepernoten over het beslag. | Zet het bakblik voor 25 minuten in de oven. | Haal de blondies uit de oven en laat het compleet afkoelen. |