Instant Pot Hummus
Recept uit: The Vegan Instant Pot Cookbook

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

220 gram kikkererwten (gedroogd)
1 tlp baking soda
2 tlp zout
4 etlp tahini
2 citroenen
2 tenen knoflook
1 1/2 tlp komijn (gemalen)
ijswater (koudwater + ijsblokjes)
In Huis
instant pot / snelkookpan
keukenmachine

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Instant Pot Recept

Directions

Heb je een instant pot (snelkookpan) thuis dan wil je dit recept voor instant pot hummus absoluut proberen. Lekker voor op brood of als dip met een pita.

Instant Pot Hummus

Wat heeft ze nou weer? Eerst een slowcooker en nu een instant pot? Ja, van de Sint heb ik een snelkookpan gekregen. Mijn moeder deelde op Instagram zo’n buzzfeed filmpje waarin ze recepten met een Instant Pot maakten. Ik dacht meteen: die wil ik! En geluk want Marcel zat naast me en moest nog een cadeau voor de feestdagen verzinnen. Nu was natuurlijk nog de vraag of ik hem zou krijgen. Nou de webwinkel had er geen om doos omheen gedaan, dus ik zag al wat ik kreeg toen ik de deur voor onze postbezorger open deed. In alle enthousiasme bestelde ik direct een kookboek: The Vegan Instant Pot Cookbook van Nisha Vora.

Inmiddels heb ik al diverse recepten uit het boek gemaakt, maar geen een gefotografeerd. Gelukkig zitten er twee bij die ik binnenkort zeker nog eens gemaken. Wel wist ik een foto te maken van het instant pot recept voor Hummus en geloof me heb je een snelkookpan dan wil je die zeker proberen.

Geen Instant Pot? Op Kidshoekje.nl heb ik ook een babyproof hummus recept staan die je maakt zonder Instant pot. Klik hier voor het recept

 


Maak je dit of een van de andere recepten van Kidshoekje? Laat vooral weten wat je er van vindt. Via een reactie of via social media. Gebruik je de tag @kidshoekje of  #kidshoekjenl dan zal ik het ook delen.

Steps

1
Done
45 min

Instant Pot

Doe de gedroogde kikkererwten met 1,5 liter water, de baking soda en 1 theelepel zout in de Instant Pot. | Doe de Instant Pot dicht en zet de druk op hoog en kooktijd voor 40 minuten.

2
Done

Geeft de Instant Pot aan dat de 40 minuten voorbij zijn. Laat de pot dan nog 15 minuten rustig zelf de druk vrij komen. Daarna kan je de overige druk met de ventilatie knop vrij laten.

3
Done

Giet de kikkererwten in een vergiet. | Doe de kikkererwten in de keukenmachine en maal het fijn voor 2 minuten tot je een dikke pasta hebt. Schraap af en toe met een spatel de zijkanten. |

4
Done

Voeg de tahini, sap van de 2 citroenen, fijn gehakte knoflooktenen, 1 theelepel zout en komijn toe aan de hummus. | Zet de keukenmachine nogmaals aan en mix alles door elkaar. | Voeg terwijl de keukenmachine aan staat eetlepel voor eetlepel het ijswater toe. Ongeveer 10 eetlepels toe. Om de hummus romiger en gladder te maken. | Schep de hummus over in een bakje. | Bewaar in de koelkast.|

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Recept Italiaanse kaas met groente bakplaat - kidshoekje
previous
Italiaanse kaas met groente bakplaat
Recept cinnamon crunch granola voor ontbijt.
next
Cinnamon Crunch Granola

2 Comments Hide Comments

Hoi, ik week de peulvruchten en granen altijd een nacht van te voren zodat het fytinezuur verminderd. Dat zorgt er namelijk voor dat de opname van bepaalde mineralen verminderd omdat het aan het fytinezuur hecht en dat niet meer door de darmen in je lichaam kunnen worden opgenomen.
Ik ben ook fan van de instantpot!

Add Your Comment