400 gram zoete aardappel | |
1/2 rode ui | |
100 gram quinoa | |
100 gram salsa | |
400 gram tomaten blokjes (blik) | |
200 gram zwarte bonen | |
2 eetlepels Mexicaanse kruiden | |
1 bouillonblokje (groente) | |
500 - 750 ml water | |
aluminium folie | |
Topping |
|
crème fraîche | |
avocado | |
Tortilla Chips | |
geraspte kaas |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Mexicaans
Alle ingrediënten in een schaal en klaar. Zo maak je de Mexicaanse Quinoa ovenschotel. Een kidsproof vegetarisch gerecht.
Na het maken van risotto in de oven, wou ik dit ook eens met quinoa proberen en besloot een Mexicaanse quinoa ovenschotel te maken. Een vegetarische ovenschotel met Mexicaanse kruiden, salsa, zwarte bonnen en zoete aardappel en door die laatste had ik het mijzelf wat moeilijk gemaakt. Ik was namelijk iets te laat begonnen met eten koken. Want naast 10 minuten voorbereiding, moet dit gerecht zeker wel 60 minuten in de oven om ervoor te zorgen dat de zoete aardappel gaar is. Stond ik dan om 18:00 met twee hongerige kinderen en mijn man en ik zelf die ook honger hadden en het gerecht moest nog zeker 20 minuten in de oven. Resultaat: McDonalds. Yup! Wil je gezond eten en beland je met fastfood.
Maar hoe zit het dan met de Mexicaanse Quinoa Ovenschotel. Deze heb ik gewoon het volle uur in de oven gehad en vervolgens de volgende dag nog 10 minuten in de oven gedaan en gegeten en het was heerlijk. Misschien niet ideaal om volledig te maken op een doordeweekse dag, maar met wat voorbereiding hoeft het alleen in de oven. Of je doet zoals mij meal-prep en eet het de volgende dag, of die erna!
Maak jij dit of een van de andere kidshoekje.nl recepten? Laat vooral weten wat je er van vindt door een reactie achter te laten. Ook als je vragen hebt hoor ik het graag!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Vet een ovenschaal in met olie. |
2
Done
|
Schil de zoete aardappels en snij in kleine blokjes. | Pel en snipper de uit. | Doe de zwarte bonen in een zeef en spoel af. | |
3
Done
|
Doe de zoete aardappel, ui, quinoa, salsa, blokjes tomaat, zwarte bonen en taco kruiden in een grote ovenschaal. | Verkruimel het bouillonblokje er overheen.| Schenk het water erbij tot alles goed onder staat. Roer alles goed door elkaar. | |
4
Done
|
Doe een groot stuk aluminium folie over de ovenschaal. | Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven. | Haal de schaal uit de oven roer alles door en doe nogmaals de folie over de schaal. | Zet de ovenschaal nog eens 30-40 minuten in de oven. | Controleer of de zoete aardappel gaar is en de quinoa gekookt. | Haal de ovenschaal uit de oven en laat 10 minuten rusten met de folie erop. |
5
Done
|
Serveer de quinoa schotel met de toppings erop of in schaaltjes ernaast zodat iedereen hun eigen toppings kan kiezen. |