1 aubergine | |
1 eetlepel citroensap | |
1 eetlepel tahine | |
1/4 theelepel zout | |
olijfolie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
De afgelopen maanden ben ik ook heel erg op zoek gegaan naar vegetarische smeersels voor op brood of op een cracker. Naast hummus, kwam ik ook al snel op baba ganoush, maar gezien ik even geen knoflook eet maakte ik het zonder knoflook. Iets waardoor kinderen het qua smaak ook aantrekkelijker vinden.
Baba Ganoush is een gerecht wat veel rond de Mediterraanse zee voor komt. Het is vooral bekend uit de Libanese en Syrische keuken. Er zijn dan ook verschillende benamingen voor. Het is een salade of dip bestaand vooral uit aubergine. Een groente die veel mensen afschrikt. Wat zonde is, want het is zo ontzettend lekker als je het goed bereid.
De baba ganoush kun je bij een salade serveren, als broodbeleg of als dip voor een borrelplankje. Je kunt er dus voor kiezen nog wat fijn gehakte knoflook toe te voegen. Allen omdat dit dan rauw knoflook is, is dat een smaak die niet veel kinderen fijn vinden. Overweeg dus of je dit toevoegt. Of besluit een portie voor de kids apart te houden.
Babyvoeding: Vanwege de Tahine (sesampasta) zou ik zeggen niet eerder dan 9 maanden aan je baby geven. Is je baby nog niet aan sesam gewend, let dan goed op eventuele reacties.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Leg de aubergine 1 uur in de oven. | Haal de aubergine uit de oven, wikkel in aluminium folie en laat deze hier 15 minuten in. | |
2
Done
|
Schil de aubergine en gooi de schil weg. | Snij de aubergine in stukken en doe deze in een keukenmachine samen met de citroensap, zout en tahine. Pureer glad. | Doe de baba ganoush in een kom en besprenkel met wat olijfolie. |