250 gram Quinoa | |
1 Bouillon blokje (groente) | |
2 Rode Ui | |
1 eetlepel Maïzena | |
2 theelepel koriander (gemalen) | |
2 theelepel komijn poeder | |
1 theelepel sumak | |
1/2 theelepel zout en peper | |
300 gram linzen (blik) | |
50 ml Yoghurt (plantaardig) | |
1 Tomaat | |
1/2 Komkommer | |
1 Citroen | |
olie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Copycat
Majadra? Wat is dat? Hoor ik je misschien denken. Ik kende het in elk geval niet voordat ik majadra met quinoa als een van de gerechten bij onze Balagan Box van NeNi Amsterdam kregen. Voor onze trouwdag (18 april) hadden we eten besteld en opgehaald bij NENI Amsterdam in Amsterdam Zuid (Olympisch Stadion). Vrienden hadden er al eens eten gehaald en raden het aan en wij vertrouwden hun smaak wel.
De box bestond uit heerlijke oosterse mediteraanse gerechten, waar ik zelf wel erg van houdt. Een van de gerechten was ‘Syrian Majadra – Sumac Salad, Lentils, Yoghurt, Fried Onions and Quinoa’. Ik vond het gerecht zo smaakvol en lekker dat ik het zelf wel wou maken. Dus zocht ik hulp bij mijn vriendje Pinterest. Op Pinterest zocht ik majadra en vond 1001 versies van kruiden en granen. Ik was dus over gelaten aan inspiratie van Pinterest op de manier van koken en de omschrijving van NENI en zo maakte ik mijn versie van majadra.
Maar wat is majadra? Ik ging naar mijn vriendje Wiki en die omschrijft het als een gerecht bestaand uit lentils en granen (over het algemeen rijst) gegarneerd met uien. Er zijn vele versies van het gerecht en dus alsjeblieft als jij een beter recept weet deel het vooral!
Over de jaren heb ik gemerkt dat het beter werkt als een gerecht als dit als aparte bakjes op tafel staat: bakje majadra, bakje gefrituurde ui, bakje yoghurt, bakje salade. Aller eerst moeten ze dan van mij altijd het hoofd component proeven: majadra. Parker vond het heerlijk. Logan deed moeilijk over de kleur en de bruine linzen, maar heeft alles gewoon opgegeten. De yoghurt en salade daar had ik sowieso wel vertrouwen is en laten beide kids nou van gefrituurde ui houden. De maaltijd was dus een succes.
Erbij wou ik er nog falafel serveren, maar dit werd vegetarische gyros, omdat deze op de dag zelf verviel. Ook zou een stukje witvis als je er nog wat bij wil prima passen.
Laat je de gefrituurde ui, dan kan je baby vanaf 9 maanden best wat majadra proberen. Let wel op er zit natuurlijk ook gewoon ui in. Het is dus belangrijk hier mee rekening te houden als je baby nog niet eerder uit heeft gegeten om te kijken hoe de darmen er op reageren.
Uiteraard kun je ook gewoon wat quinoa en linzen apart houden voor je deze toevoegd aan de ui!
1
Done
|
Gefrituurde Ui (deel 1)Snij één ui door de helft. | Pel de buitenste laag er af. | Snij de rest van de ui in dunne halve ringen. | Doe de uienringen in een kom met de maïzena en één theelepel komijn. Roer goed door elkaar. | |
2
Done
|
Gefrituurde Ui (deel 2)Neem een diepe hapjes pan en doe hier een laagje olie in (ongeveer 2-3 eetlepel, afhankelijk van je pan grote). Verwarm de olie. | Schud de overtollige maïzena van de uien en doe de uien in de olie. | Frituur de uien in 5-8 minuten krokant. Let op dat ze niet verbranden. | Haal de uien met een schuimspaan uit de olie en leg ze op een bord met keukenpapier. |
3
Done
|
QuinoaBreng een pan water met het bouillon blokje aan de kook. | Voeg de quinoa toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
4
Done
|
MajadraPel en snipper de andere ui. | Giet de linzen in een vergiet en spoel af met koud water tot het is gestopt met schuimen. | Verhit één eetlepel olie in een wok of hapjes pan. | Fruit de ui in 3-5 minuten tot ze glazig zijn. | Voeg de komijn, koriander en zumak toe aan de ui en roer dit er doorheen. | Voeg de linzen toe en bak deze 5 minuten mee. | Voeg de quinoa toe en roer alles nog eens goed door. | Breng op smaak met wat zout en peper. | Schep de Majadra in een grote serveer kom en doe de gefrituurde ui er boven op. |
5
Done
|
Topping saladeWas de tomaat en komkommer. | Verwijder het vruchtvlees uit de tomaat en snij de rest in blokjes. | Verwijder de zaadlijst van de komkommer en snij de rest in blokjes. | Doe de tomatenblokjes en komkommer in een kom en doe hier 1 eetlepel citroensap bij. | Serveer samen met de yoghurt bij de majadra. |