Geroosterde Tomatensaus

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

10 Tomaten
2 tenen knoflook
3 eetlepels Olijfolie
1/2 theelepel Oregano (gedroogd)
1/2 theelepel Basilicum (gedroogd)
1/4 theelepel tijm (gedroogd)
1/4 theelepel Zout en peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Maak eens zelf een pot pastasaus door geroosterde tomatensaus in de oven te maken. Het is 5 minuten werk en de rest doet de oven voor je. Vervolgens is het bewaren in een pot tot je bijvoorbeeld pasta gaat eten.

Geroosterde Tomatensaus

Volg je mij op Instagram, dan heb je vast voorbij zien komen dat ik tegenwoordig best vaak gebruik maak van de too-good-to-go app. Een app waarin je ingrediënten en producten kan redden voor ze in de winkel de prullenbak verdwijnen. Het aanbod verschilt per locatie, maar kan heel divers zijn. Ik heb inmiddels al eens wat gehaald bij de Lidl, Landmarkt, Kwekkeboom, Hema en onze visboer. Mijn favoriet zijn de Lidl en Kwekkeboom. Bij die laatste krijg je namelijk gegarandeerd een lekker gebakje erbij. De Lidl is heel fijn omdat je weet dat je fruit & groente alleen krijg en gezien wij vegetarisch zoveel mogelijk proberen te leven is dat fijn.

Soms zijn de boxen heel gevarieerd andere keren heb je van één ingrediënt misschien iets meer. Zo hadden wij de laatste keer wel heel veel tomaten. Gelukkig komen tomaten bij ons altijd wel op, maar dit was wel heel veel. Ik besloot om die reden eens een zelfgemaakt pastasausje te maken met geroosterde tomaten uit de oven. Een onwijs simpel recept waar vooral de oven het werkt doet en wat je makkelijk in het weekend kan maken. Zodat je het ergens anders in de week kan gebruiken.

Nou is mijn geroosterde tomatensaus wat oranje uitgevallen. Wat komt omdat ik nog al oranje of heel licht rode tomaten had. De kleur van de tomaten bepalen daarmee de kleur van je saus. Er gaat immers alleen maar tomaat, wat kruiden en knoflook in. Niets anders!

Enjoy!

 

Babyvoeding

De pastasaus is zeker geschikt voor jouw baby vanaf ongeveer 8 maanden. Let wel op dat niet alle baby’s tomaten even goed kunnen verwerken. Doe daarom maar een theelepeltje saus door de baby pasta. Ook kun je wat tomaten (met kruiden en olie) apart pureren zonder de knoflook. Ook knoflook is iets waar de darmen van je baby mogelijk nog niet klaar voor zijn. Let daar dus goed mee op!

Bij mijn tweede kind gaf ik veel sneller dit soort saus met pasta, dan bij mijn eerste kind. Het is dus ook een gevoels kwestie wat jij denkt dat jouw kind wel aan kan.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Was de tomaten. | Pel de knoflook tenen.

2
Done

Snij de tomaten in kwarten en leg ze samen met de knoflook tenen in een grote braadslede of ovenschaal. | Besprenkel de olijfolie over de tomaten en hussel alles goed door elkaar. | Strooi kruiden en wat zout en peper (1/4 theelepel) over de tomaten. | Zet de tomaten in de oven voor 45 minuten. |

3
Done

Haal de braadslede uit de oven. | Pureer de tomaten met de knoflook in een blender of in een pan of kom met een staafmixer. | Laat het afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot in de koelkast.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Recept voor Majadra met Quinoa een Vegetarisch Oost Mediteraans gerecht.
previous
Majadra met Quinoa
Makkelijke Croiffle - Kidshoekje.nl
next
Croiffle

Add Your Comment