300 gram orzo | |
1 bouillonblokje (groente) | |
1 normale courgette | |
1 citroen | |
1 1/2 eetlepel olie | |
50 gram parmezaan (geraspt) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
We kopen twee gigantische courgette, het gewicht van misschien wel 5 à 6 normale courgette en bedenken dan eens wat we er mee gaan maken? Gezien Orzo sowieso al op de planning stond om te eten. Wat het tegenwoordig overigens elke 2 weken staat, het werkt namelijk perfect als snel gerecht in de zomer. Dacht ik courgette orzo, maar hoe kan ik het nou echt een zomers gerecht maken met citroen natuurlijk. En zo ontstond er uit twee giga courgette het recept courgette en citroen orzo.
Volg je Kidshoekje al een tijdje, dan weet je dat ik heel graag recepten met orzo maak sinds ik deze lekkere rijstachtige pasta heb ontdekt. Ik, en mijn kinderen en man tevens met mij, ben dol op risotto. Maar waar risotto best een karwij is om te maken qua aandacht, is orzo dat stukken minder en heb je een zelfde soort maaltijd.
In eerste instantie wou ik een broccoli orzo gerecht maken, dus deze hebben jullie nog zeker van mij te goed (plus nog wat andere orzo recepten die op de planning staan). Maar voor nu is deze zomerse vegetarische orzo een aanrader.
TIP moeilijke eter
Heb jij nou net als ik één kind wat bij het zien van ‘groen’ voedsel al bah zegt? Schil de courgette eerst en snij dan alles behalve de schil in kleine blokjes. Ze zullen dan niets groens zien. Hopelijk zijn ze dan minder angstig het te proberen, zoals mijn dochter dat is.
1
Done
|
Was de courgette en snij in kleine blokjes. | Was de citroen. |
2
Done
|
Breng 300 ml water met een bouillonblokje aan de kook. | Voeg de orzo toe aan de pan en kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer geregeld in de pan en indien nodig voeg meer vocht toe. | Zodra de orzo gaar is giet eventueel vocht nog uit de pan en roer de courgette, citroenraps, sap van een halve citroen en Parmezaan door de orzo. | Serveer direct. |