1/2 courgette | |
1 paprika | |
80 gram wortel | |
1 tomaat | |
500 gram passata di pomodoro (tomatensaus) | |
1 tlp basilicum (vers of droog) | |
1/2 tlp peterselie (vers of droog) | |
1/2 tlp oregano (vers of droog) | |
350 gram magere rundergehakt | |
250 gram spaghetti | |
peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
9+ maanden
Pasta is een echter familie-maaltijd. Mijn man is dol op spaghetti en dan het liefst met een gehaktsaus zonder groenten en heel veel kaas. Maar ja het fijne aan pasta is dat je voor kinderen hier juist heel veel groenten in kunt verstoppen. Wat vooral bij moeilijke eeters (mitst ze natuurlijk wel pasta eten) ideaal is! In eerste instantie wou ik spaghetti en meatballs maken, maar omdat mijn man moest gaan sporten en ik iets te laat met eten was begonnen werd het een familie-maal spaghetti. Gezellig met zijn drieën aan tafel aan de spaghetti.
Het is een familie-maal spaghetti dus zelfs de aller kleinste mag deze spaghetti mee eten en eet dus lekker al met de pot mee. De restjes die kunnen natuurlijk gewoon ingevroren worden.
De ingrediënten zijn voor een familie-maal.
TIP! Heb je nou een moeilijke eter, die vooral over stukjes groenten in de saus moeilijk kan gaan doen. Maak dan de saus apart van de gehakt. Als de saus klaar is kun je wat voor je kleine is pureren tot een saus zonder stukjes en dan bij het gehakt toevoegen.
1
Done
|
Maak de courgette, wortels, paprika en tomaten schoon. Snij de groenten in kleine blokjes. |
2
Done
|
Breng een pan met water aan de kook. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. (ga ondertussen verder met de volgende stap). Giet de pasta af. |
3
Done
|
Verhit de olie in een hapjespan. Rul de gehakt voor 4-6 minuten. |
4
Done
|
Voeg de groenten toe aan de gehakt. (**moeilijke eters zie de tip hierboven in de inleiding) en laat deze 8 minuten mee bakken. |
5
Done
|
Schenk de passata di pomodoro en de kruiden (basilicum, peterselie en oregano) bij het gehaktmengsel. Roer alles goed door elkaar heen en laat dit nog eens 5 minuten staan. |
6
Done
|
Serveer de spaghetti op de borden en schep de saus erover heen. Je kunt er wat parmezaanse kaas bij serveren. |
7
Done
|
***Bewaren: - koelkast: 3 dagen |