150 gram + 2 eetlepels Speculoos | |
170 gram ongezouten boter (gesmolten) | |
260 gram suiker | |
1 theelepel vanille extract | |
2 eieren | |
170 gram bloem | |
1 theelepel bakpoeder | |
1/4 theelepel zout | |
95 gram cacao | |
2 stukken bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Als je mij op Instagram volgt kan misschien de vraag komen: Zijn deze van je werk? Het antwoord: Nee! Ja, inmiddels werk ik al twee weken voor BrownieTime. Een bedrijf wat heerlijke brownies verkoopt en deze per post verstuurd. We hebben zelfs deze maand als SINT Special: Pepernoot Brownies. Dit recept is echter mijn eigen recept: speculoos brownies.
Speculoos is niet het zelfde als speculaas. Qua kruidenmix heeft het een andere samenstelling namelijk. Wat je waarschijnlijk als je het niet weet, ook niet zal proeven. Speculoos ken je misschien als koekjes of de heerlijke spread voor op brood. Mijn dochter is er dol op. En juist die spread is ideaal om door je brownie te verwerken. Ik zou zeggen probeer het eens!
Meer Sinterklaas recepten? Klik hier
*DISCLAIMER: deze post is NIET gesponsord
Ook zin om koekjes te bakken voor Sinterklaas? Heb je al het gratis Feestdagen Koekjes ebook gedownload. Hierin staat o.a. een exclusief Sinterklaas koekjes recept. Klik hier om het ebook te downloaden.
1
Done
|
VoorbereidingNeem een stuk bakpapier de grote van de schaal waarin je de brownies gaat maken. | Smeer hier een dikke laag speculoos op. | Leg de bakpapier met speculoos in de vriezer voor minimaal 20 minuten. |
2
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Leg een stuk bakpapier in de ovenschaal waarin je de brownies gaat maken of vet de schaal in met boter of bakspray. |
3
Done
|
In een kom meng de gesmolten boter met de suiker, eieren en vanille extract. Mix tot een goed gemengd geheel. | In een andere kom zeef de cacao en meng deze met de bloem, bakpoeder en zout. | Doe de bloem bij de boter en mix alles tot een glad beslag. | Doe de helft van het brownie beslag in de ovenschaal. | |
4
Done
|
Haal de speculoos uit de vriezer en pel deze van het bakpapier en leg de speculoos in de ovenschaal op het brownie beslag. | Bedek de speculoos met de rest van de brownie beslag. | |
5
Done
|
Doe 2 eetlepels speculoos in een magnetron bestendige kom. | Zet de speculoos 15 seconde in de magnetron. | Verdeel de speculoos over het brownie beslag en trek eventueel met een saté prikker een marmer patroon. | Zet de brownie in de oven voor 20-25 minuten. | Haal de brownie uit de oven en laat compleet afkoelen. |