1 rode ui | |
2 paprika | |
2 eetlepels olie | |
2 theelepel komijnpoeder | |
1 eetlepel tomatenpuree | |
1 theelepels paprika poeder | |
200 gram zwarte bonen (blik) | |
200 gram mais (blik) | |
500 ml water |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Mijn zoon vroeg mij laatst wat mijn favoriete eten is. Hier heb ik al jaren geen echt antwoord op. Ik hou echt van eten, vind heel veel lekker, maar uit al dat eten, ingrediënten en recepten springt er niets echt uit dat mijn favoriet is. Een keuken die er wel altijd bovenuit springt is de Mexicaanse keuken. Ik ben dol op de Mexicaanse keuken en al eet ik vooral TexMex, uiteindelijk komt er veel inspiratie van de Mexicaanse keuken. Ik probeer dan ook vaak nieuwe gerechten vinden en laats besloot ik als groente bijgerecht een snelle Mexicaanse paprika stoof te maken.
Bij stoven duurt dat heel lang, dan gebruik ik liever de instant pot of de snelkookpan. Hier stoof ik de groente lekker snel en dan is het net zo lekker. Lekker in een burrito’s met vis of kip of serveer het met rijst.
Rijst erbij serveren? Probeer een van de onderstaande recepten:
Maak je het recept en deel je het op Social Media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te taggen. Op die manier zie ik het ook en dat vind ik echt leuk!
1
Done
|
Pel en snipper de ui. | Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijst en snij de rest in reepjes. | Giet de zwarte bonen en mais af in een vergiet en spoel af met water tot deze stopt met schuimen. |
2
Done
|
Verhit de olie in een wok of hapjespan. | Fruit de ui 2 minuten. | Voeg de paprika toe en bak 4 minuten mee. | Roer de komijnpoeder en paprikapoeder toe en roer door de paprika. | Voeg de tomatenpuree, zwarte bonen, mais en water toe. Roer alles goed door en breng het water langzaam aan de kook. | Leg de deksel op de pan, zet het vuur op medium en laat de paprika 15 minuten pruttelen. | Als water iets ingedikt is is de stoof klaar ! |