Kokos Wilde Rijstsoep

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1
2 tenen knoflook
15 gram
8 ounc... champignon
2 wortel
2 stengels bleekselderij
1 zoete aardappel
1 eetlepel paprikapoeder
1/2 theelepel
1/4 theelepel kardemonpoeder
1/4 theelepel gemberpoeder
2
1 laurierblad
1500 ml
180 gram
400 ml kokosmelk
60 gram boerenkool

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Kokos Wilde Rijstsoep

Februari staat in het teken van soep op Kidshoekje.nl. De ultieme gezonde comfort food, die op allerlei manieren en in 1001 smaken te maken is. Al jaren experimenteer ik graag met soep en nu besloot ik eens te gaan voor soep met rijst. Wat een Kokos Wilde Rijstsoep werd. Een soep boordevol groente, rijst en af gemaakt met wat kokosmelk.

Het fijne van soep is dat je de groente zo klein kan snijden dat je kind niet door heeft wat ze eten.  Maar mocht er nou een groente bij zitten waar van jij 100% denk: Dat eet mijn gezin niet. Laat het dan gewoon weg of vervang het met iets anders. Maak jouw soep eigen, zodat je zeker weet dat jouw gezin het eet.

Hoe ging het bij ons?Logan vond het prima en at één kom. Parker zit een fase waar ze haar macht over wat ze wel en niet eet, heeft uitgevonden. En dan is soms de chantage van ‘geen toetje’ niet eens werkend. Het werd uiteindelijk dus wat rauwkost (tomaten, komkommer en paprika) plus een boterham met iets hartigs erop.

Heb jij wel eens een gerecht met wilde rijst gemaakt?

Steps

1
Done

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en knoflook. | Maak de champignons schoon en snij in stukjes. | Schraap de wortels en snij in blokjes. | Was de bleekselderij en snij in stukjes. | Pel de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. |

2
Done

Smelt de boter in een grote soeppan. | Fruit de knoflook en ui tot de ui glazig is. | Voeg de champignons, wortels, bleekselderij en zoete aardappel toe en roerbak voor 4 minuten mee. |

3
Done

Roer de paprikapoeder, kaneelpoeder, kardemonpoeder en gemberpoeder door de groente en verkruimel de bouillonblokjes erover. | Doe het lauwrierblad en de rijst bij de groente en schenk het water erbij.| Breng de soep aan de kook. | Laat de soep 35-40 minuten pruttelen tot de rijst gaar is.

4
Done

Roer de kokosmelk en boerenkool door de soep. | Laat nog 5 minuten staan en serveer!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Broodstengels - Kidshoekje.nl
previous
Broodstengels
Knoflook Croutons - Kidshoekje.nl
next
Knoflook Croutons

Add Your Comment