1 rol (à 250 gram) croissantdeeg | |
50 gram roomboter (ongezout) | |
3 theelepels knoflookpoeder | |
zout | |
In Huis |
|
bakplaat | |
bakpapier | |
deegroller |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Bijgerecht
Op zoek naar iets lekkers als bijgerecht voor bij de soep zag ik heel vaak ‘garlic knots’ voorbij komen. Nou ben ik van het makkelijke en heb ik dus nooit zo’n zin om aan de slag te gaan met gist. (Al maak ik wel eens de uitzondering, want ik wil het toch eens onder de knie krijgen). En dus bedacht ik mij dat moet ook kunnen met kant-en-klaar croissantdeeg. Wat resulteerde in deze heerlijke knoflook croissant knopen.
Croissantdeeg is iets wat ik eigenlijk altijd in huis heb. De kinderen vinden het super leuk om croissants te maken in het weekend en het komt gewoon altijd wel van pas. Ik heb altijd wel een rol van de Lidl in de koelkast liggen. Al weet ik niet 100% zeker of ik die wel de lekkerste vind. Misschien dit jaar eens testen. Met croissantdeeg kun je zoveel meer maken dan alleen croissants. Het is uiteindelijk toch gewoon een soort bladerdeeg of korstdeeg. Wist je dat het uit 1024 laagjes bestaat? Heb ik geleerd via mijn werk 😉 .
Ik experimenteer dus graag met croissantdeeg en deze knoflook knopen zijn absoluut een must om eens te proberen. Als borrelhapje voor een feestje (als we die weer kunnen geven) of gewoon bij de soep. Want daar is uiteindelijk waarvoor ik ze maakte. Mijn kinderen helemaal verbaast: Croissants bij het avondeten, maar het werkt.
Bekijk ook eens:
Ga je ook aan de slag met croissantdeeg en maak je bijvoorbeeld deze heerlijke knoflook knopen? Deel je resultaat en bevindingen vooral met mij! @Kidshoekje (instagram) en #kidshoekje.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden (tenzij anders vermeld op het croissantdeeg verpakking). | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Rol het croissantdeeg uit. | Snij het deeg in 3 stukken (waarschijnlijk zijn hier al snij randen voor). | Rol met een deegroller over de snijranden die een driehoek zouden maken bij elk stuk. | Je hebt nu 3 vierkanten als het goed is. |
3
Done
|
Neem een vierkant. | Smeer deze in met wat boter. | Besprenkel met wat knoflookpoeder en zout. | Snij 4 stroken uit het deeg met een scherp met. | Neem één strook en leg hier een knoop in. | Leg de knoop op de bakplaat en vouw de uiteinden er overheen. | Doe dit met de overige stroken ook en de overige bladerdeeg vierkanten. | Hou wel wat ruimte tussen de knoppen, deze zullen uitzetten tijdens het bakken. | |
4
Done
|
Smeer nog wat boter over de knopen. | Zet de bakplaat in de oven en bak de croissants 10-12 minuten tot goudbruin. | Haal de croissants uit de oven en smeer nogmaals in met wat gesmolten boter. | Besprenkel nog klein snufje zout en knoflookpoeder eroverheen. | Serveer direct! |