Directions
Basisrecept Brownies
Vroeger vond ik het een nachtmerrie om brownies te maken, maar tegenwoordig maak ik ze voor allerlei gelegenheden. Toch is mijn brownierecept nog niet te vinden op Kidshoekje. Het wordt hoog tijd om daar verandering in te brengen en mijn basisrecept voor brownies met jullie te delen.
Er zijn ontelbaar veel manieren om brownies te maken: luchtig, zacht, chewy, krokant. Ik houd van een combinatie van al die elementen. De brownie moet niet te compact zijn, maar ook niet te veel op cake lijken. Ik vind het lekker als er een krokant randje aan zit, maar van binnen nog wel een fudgy gevoel heeft. Met andere woorden: ik weet wat ik lekker vind. Er zijn allerlei soorten en smaken brownies te bedenken. Mijn favoriet is denk ik wel die met salted caramel of oreo, maar om die te maken heb je natuurlijk eerst een basisrecept nodig.
Met dit brownie-basisrecept kun je allerlei kanten op en verschillende smaakcombinaties uitproberen. Houd er wel rekening mee dat het toevoegen van natte ingrediënten de textuur en baktijd van de brownies kan beïnvloeden. Mijn tip is om eerst het basisrecept te proberen en daarna lekker te gaan experimenteren.
Wat is jouw favoriete brownie? Laat het weten in een reactie hieronder en wie weet ga ik er ook eens mee aan de slag!
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een vierkant bakblik in met boter. Bedek het bakblik met bakpapier. | Hak de chocolade in grove stukken. |
2
Done
|
In een kom mix de boter zacht. | Voeg de suikers toe aan de boter tot het een zachte substantie heeft zonder boter klontjes. | Voeg de eieren en het vanille extract toe. | |
3
Done
|
In een kom zeef de bloem, zout en cacao samen. | Voeg de bloem geleidelijk toe aan het boter en ei beslag. Mix tot alles goed gemengd is. | Voeg de gehakte chocolade toe en vouw deze met een spatel door het beslag. | Schep het beslag in de bakvorm en gebruik de achter kant van een natte lepel om het beslag gelijkmatig te verdelen. | |
4
Done
|
Zet het bakblik in de oven voor 35-40 minuten. Let op dat de randen niet verbranden. | Haal de brownies uit de oven en laat het compleet afkoelen. |