Directions
Aardappel Pompoensoep
Het is dan wel november, maar wat mij betreft kan ik nog geen genoeg krijgen van de pompoen recepten. Ik heb ook nog twee pompoenen liggen, dus ik kan mijn lol nog wel even op. Een van de makkelijkste gerechten om pompoen in te verwerken is in een soepje. Met nog wat aardappels over besloot ik aardappel pompoensoep te maken. Een heerlijke dikke romige soep met de smaken van de herfst. Zelf vind ik het heerlijk altijd een theelepel kerrie toe te voegen, al is het wel verstandig een hele kleine kinderen niet al te pittige kerriepoeder te gebruiken of gewoon wat minder.
Koken met Leftovers.
Je kunt dit recept maken met ingrediënten die je nog moet schillen en hakken, maar het kan ook prima met leftover aardappelpuree of pompoenpuree. Het enige is dat de groente al gaar zijn. Wel zou ik ze heel even 5-10 minuten in de bouillon te koken. Alleen al om warm te worden.
Babyvoeding
Laat je de ui en kerriepoeder weg, dan kan dit hapje prima als babyvoeding voor jouw baby vanaf 7-8 maanden. Soep blijft altijd wel een uitdaging bij kinderen. Maar je kunt het natuurlijk proberen.
Op zoek naar andere lekkere soepjes?
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
Schil de pompoen en verwijder de zaadlijst. | Snij de pompoen in kleine blokjes. | Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. | Pel en snipper de ui. | |
2
Done
|
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soep pan. | Fruit de ui tot deze glazig is 3-5 minuten. | Voeg de blokjes pompoen, aardappel en kerriepoeder toe en bak 4 minuten mee. | |
3
Done
|
Verkruimel het bouillon blokje over de groente en roer alles goed door. | Schenk 600-800 ml water erbij tot de groente onderstaat. | Breng de soep aan de kook. | Laat de soep nog 15 minuten pruttelen tot de pompoen en aardappels gaar zijn als je met vork erin prikt. |
4
Done
|
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot deze glad is. | Breng op smaak met een snufje (1/4 theelepel) zout en peper. Is de soep te dik? Voeg nog wat water toe en roer deze er heel goed doorheen. |