Rijkgevulde Tomatensoep

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3 trostomaten
2 eetlepel olijfolie
1/4 knolselderij
1/2 courgette
2 stuks wortel
2 takjes rozemarijn
5 blaadjes salie
1 theelepel paprikapoeder
1 blik (400 gram) tomatenblokjes (zonder suiker)
zout en peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Een heerlijke soep boordevol groente vermomt als tomatensoep? Maak deze Rijkgevulde Tomatensoep en je kinderen zullen niks merken.

Rijkgevulde Tomatensoep

Inmiddels ben ik al één week bezig met mijn eliminatie dieet en het gaat mij goed af. Op zich mag ik super veel ingrediënten en na 3 dagen went het maar 3x op een dag eten ook wel. Het is immers ook niet een dieet om af te vallen, maar om achter te komen waar mijn darmen niet goed tegen kunnen.

In elk geval zijn er heel veel groente die ik wel mag (nee, inderdaad niet alle) en daar kan ik heerlijke soepjes van maken. Zoals deze rijkgevulde tomatensoep. Het recept heb ik uit Lekker Libelle Magazine. Het stond bij de recepten voor het eliminatie dieet en dus vond ik het wel proberen waard. Het is een lekkere dikke soep en daarmee tegelijk ook prima als pastasaus (ben ik twee dagen erna achter gekomen)! Wil je de soep iets dunner? Voeg dan nog wat extra bouillon of water toe.

 


Babyvoeding

De soep bestaat alleen uit groente, kruiden en wat olijfolie. Het is daarmee geschikt voor jouw baby vanaf 8-9 maanden om ook te eten.


Klik hier voor nog meer soeprecepten

Steps

1
Done

Was de tomaten en snij in kwarten. | Schil de knolselderij en snij in stukken. | Rasp de wortels en snij in stukken. | Was de courgette en snij in blokjes.

2
Done

Verhit 2 eetlepel olie in een soeppan. | Bak de knolselderij, wortels en courgette 10 minuten. | Zet het vuur wat lager en voeg de tomaten, takjes van de rozemarijn, blaadjes salie en paprikapoeder toe. Roer alles goed door en laat het 4 minuten staan. Let op dat niks verbrand. | Doe het blik tomatenblokjes toe met 400 ml water (tot de groente onderstaan) en roer alles door.| Breng de soep aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat het 10 minuten koken.

3
Done

Pureer de soep glad met een staafmixer of in een blender. | Breng op smaak met een beetje zout en peper. | Voeg eventueel nog wat water toe om de soep dunner te maken. | Serveer!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Recept Lemon Meringue Cupcake - Kidshoekje.nl
previous
Lemon Meringue Cupcake
ReceptNew York Vegan Cheesecake - Kidshoekje.nl
next
New York Vegan Cheesecake

Add Your Comment