250 gram rijst (gekookt) | |
2 etlp olijfolie | |
1 rode ui | |
2 tenne knoflook | |
2 cm gember | |
1 paprika | |
150 gram wortel | |
100 gram doperwten (diepvries) | |
1 etlp vissaus | |
1 tlp paprikapoeder | |
4 etlp sojasaus | |
220 ml ananas (blik) | |
50 ml kokosmelk | |
100 gram cashewnoten | |
50 gram kokosrasp |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Zelf iemand als ik, met een grote liefde voor eten, ingrediënten en koken, kan het bedenken van eten en gewoon ’s avonds nog moeten keuken beu zijn. Het liefst zou ik van mijn passie mijn werk maken. Oh wat zou ik dan een gelukkig mens zijn. Heerlijke recepten bedenken, koken, fotograferen en publiceren. Er was ooit eens een half jaar dat ik dat ook echt als werk heb gedaan. Helaas stopte dat bedrijf. Maar nu, nu ik mijn andere werk doe, dan de kinderen na school vermaak en vervolgens dan in de keuken moet staan. Daar kijk ik soms ook wel tegen op. Al helemaal als ik met dat vooruitzicht makkelijke snelle maaltijd moet bedenken. En dan ben ik wel weer zo dat ik het liefst iets nieuws bedenk want dan kan het op de blog. (Moet ik wel niet vergeten foto’s te maken wat 7 van de 10 keer gebeurd). Zo ontstond Ananas Kokos gebakken rijst. Mijn man opperde Nasi te gaan eten. Ik dacht nee dat hebben we al op de blog, maar wat dan wel?
Een soort twist met nasi, kokosrijst? Nee heb ik geen zin in. Maar ik kan wel kokosmelk gebruiken, net als kokosrasp en misschien wat ananas uit blik. Voila. Terwijl ik vervolgens aan het koken ben, heb ik mijn kladblok bij de hand noteer ik alles. En nu hopen dat het niet alleen smaakt, maar de kids het ook eten. Nou zijn ze dol op ananas en kokos, dus dat lukte uiteraard uitsteken.
Gezien wij gebakken rijst vegetarisch eten, maar ik er ook altijd nog een omelette met sojasaus bij. Hiervan zal ik het recept ook eens op slaan, want hier zijn mijn kids al helemaal dol op. Daarnaast is het iets wat ik vaker maak als we geen vlees of vlees vervangers eten.
Voor nu laat ik jullie achter met een makkelijk, snel en vegetarisch rijstrecept!
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.
1
Done
|
Rijst kokenBreng een pan water aan de kook. | Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de rijst af en laat deze staan voor later gebruik. | Je kunt de rijst ook al dag van tevoren maken. |
2
Done
|
VoorbereidingWas de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snij in blokjes. | Pel en snipper de ui. | Pel en hak de knoflook fijn. | Rasp de gember. | Was de wortels en snij in kleine blokjes. | Verhit een pannetje water met de doperwten en kook deze 5 minuten. | Snij de ananas in blokjes. |
3
Done
|
Verhit 2 etlp olie in een wok. | Fruit de knoflook, ui en gember 2 minuten in de pan. | Voeg de wortel en de paprika toe en bak deze 5 minuten mee. | Voeg de doperwten, paprikapoeder en vissaus toe en roer dit 1 minuut door elkaar. | Voeg de rijst, ananassap (2 etlp) en sojasaus toe en roer alles goed door elkaar. (3 minuten) | Roer de kokosmelk, ananas en de cashewnoten door de rijst. | Proef de rijst en bepaal of je nog wat sojasaus of kokosmelk wilt toevoegen eventueel. | Klaar! |
4
Done
|
KokosraspDoe een kleine pan op het fornuis en laat deze warm worden. | Zet het vuur op medium en doe de kokosrasp in de pan. | Rooster de kokos voor 3 minuten tot het iets kleur begint te krijgen. Let op dat het niet verbrand! | Haal de kokos uit de pan. | Serveer de kokosrasp over de gebakken rijst. |