Appel Pumpkin Spice Cobbler

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Vulling
6 appels
50 gram lichte basterd suiker
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel maïzena
1 theelepel vanille extract
1 theelepel pumpkin spice
Topping
110 gram boter
140 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel / snufje zout
180 ml melk (plantaardig)
1/2 theelepel vanille extract
1 eetlepel suiker
snufje pumpkin spice

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Appel Pumpkin Spice Cobbler

Over het algemeen maak ik vaak cobblers in de zomer. Denk aan peach cobbler of met roodfruit of rabarber. Cobblers zijn onwijs makkelijk te maken. Het is namelijk een laag fruit met wat suiker en eventueel kruiden en afgetopt met een cake beslag. Heerlijk en makkelijk. Deze herfst maakte ik van de appels die we bij Olmenhorst hadden geplukt een appel pumpkin spice cobbler. Een appel cobbler met de ultieme najaarsmaak als je het mij vraagt; Pumpkin Spice. Vanaf september maak ik al weer een nieuw potje pumpkin spice om in 1001 recepten te gebruiken. Geen zin om pumpkin spice te maken of gebruiken? Lees dan snel verder voor mijn tip! Maar geloof me één maal Pumpkin Spice gemaakt en je gebruikt het overal voor!

 

Ingrediënten uitgelicht:

Pumpkin spiceKlik hier voor het recept van pumpkin spice. Je kunt eventueel dit vervangen met speculaaskruiden of alleen kaneel. Let op de smaak is natuurlijk wel iets anders dan.

 

Bekijk ook eens de volgende recepten:

 


Maak je het recept en deel je het op Social Media? Vergeet niet @kidshoekje en #kidshoekje te gebruiken. Op die manier zie ik de post ook en dat vind ik ontzettend leuk.

Steps

1
Done

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een ovenschaal in met wat boter of bakspray.

2
Done

Appel vulling

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de rest in blokjes. | Doe de appels in een kom met de suiker, citroensap, maïzena, vanille extract en pumpkin spice. Hussel alles goed door elkaar. | Giet de appels in de ovenschaal.

3
Done

Topping

Smelt de boter in de magnetron voor 30-40 seconden. | In een kom meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar. | Schenk de melk, vanille en boter erbij en roer alles tot een glad beslag. | Schenk het beslag over de appels in de ovenschaal.

4
Done

Suiker Topping

In een kom meng 1 eetlepel suiker met een snufje pumpkin spice. | Verdeel de pumpkin spice suiker over de ovenschaal. |

5
Done

Oven

Zet de ovenschaal in de oven voor 35-40 minuten tot de top goudbruin is. | Haal de ovenschaal uit de oven en laat deze iets afkoelen voor het serveert.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Broccoli Pesto Parel Couscous - Kidshoekje.nl
previous
Broccoli Pesto Parel Couscous
Krokante Sinasappel Bloemkool - Kidshoekje.nl
next
Krokante Sinaasappel Bloemkool uit de Oven

Add Your Comment