Snelle Kersen Crumble

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 (à 430 gram) kersen taart & vlaai vulling (blik)
bloem
havermout
lichte basterd suiker
25 gram boter
1/2 tlp kaneel
1/2 tlp bakpoeder
snufje zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Snelle Kersen Crumble

Op 18 April waren wij 6 jaar getrouwd en door de Corona crisis werd het jubileum anders gevierd. Normaal zouden we buiten de deur even wat eten: lunch met kids of diner met ze twee. Nu was het thuis gewoon koken. Uiteraard hoort er bij een “feestje” ook een taart, maar dit was helaas er niet van gekomen. Om 17:00 (we eten om 18:00 over het algemeen, structuur voor de kids) besloot ik echter we moeten toch een dessert te maken. Gezien het dessert slow cooker apple crumble zo’n succes was. Dacht ik ‘Ik heb nog een blik kersten taart & vlaai vulling staan’. Oftewel waarom maak ik geen snelle kersen crumble. Je hebt 5 minuten nodig om het gerecht te maken en dan hup 20 minuten de oven in.

Een snelle variant van de slow cooker apple crumble. Het is zo makkelijk dat zelfs je kids het zouden kunnen maken. Enige waar de volwassen bij hoeven te helpen is het in en uit de oven halen. Goed recept om dus te onthouden voor noodgevallen. Al zal ik dit gewoon zo ook nog eens maken. Delish!

BTS Snelle Kersen Crumble | Babies Kitchen

NOTE

Het onderstaande recept is een kleine portie voor vier personen. Precies goed als klein dessert. Je kunt het eventueel met wat slagroom en vanille ijs serveren. Wil je een grotere portie maken, verdubbel dan het recept. Ook kun je optioneel er nog noten in de crumble verwerken. Al doe ik dit niet vaak in desserts bedoelt voor kinderen.


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Zet een niet te grote ovenschaal klaar. | Schenk de kersen taartenvulling in de ovenschaal. Het moet een gelijke mooie laag zijn.

2
Done

In een kom meng de bloem, havermout, suiker, kaneel, bakpoeder en zout. | Snij de boter in kleine blokjes en kneed deze door de havermout. | Verdeel het havermout mengsel over de kersen. | Zet de ovenschaal in de oven voor 20 minuten tot de crumble goud bruin is.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Honing Mosterd Kip Traybake | Babies Kitchen
previous
Honing Mosterd Kip Traybake
Bosbes en Bananen Pannenkoekjes | Babies Kitchen
next
Bosbes en Bananen Pannenkoekjes

Add Your Comment