700 gram appels | |
3 etlp suiker | |
3 etlp licht bruine basterdsuiker | |
1 tlp pompoenkruiden | |
1 tlp citroensap | |
1/2 tlp vanille extract |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Slow Cooker
Volg je Kidshoekje op Instagram dan heb je vast kunnen zien dat wij afgelopen zaterdag appels waren plukken bij Olmenhorst. We gaan hier al een aantal jaar heen. Het is een onwijs gezellige plek als het mooi weer is en je kunt er zelf appels en peren plukken. Iets wat kinderen ook heel leuk vinden om te doen. Dit jaar hadden wij voor het eerst een adoptie appelboom. Een appelboom waar wij alleen de appels van mogen plukken. Met de naam ‘Parkers Delight’. Een naam die mijn ouders voor de boom hadden verzonnen, gezien ik deze van hun voor mijn verjaardag kreeg. Het was het eerste weekend dat we konden plukken en we kwamen thuis met 9 kilo aan Jonagold appels (en dan hangen er nog niet rijpe appels aan). 9 kilo appels! Dat betekend de komende tijd veel appel recepten. Ik besloot zaterdag direct appelboter uit de slow cooker te maken.
Appelboter? Denk maar aan jam zonder gelatine of een dikkere appelmoes met suiker. Lekker voor op brood, scones of door andere recepten. Die zeker binnenkort gaan volgen.
Geen slow cooker?
Dit maal maakte ik dus de appelboter met de slow cooker, maar gezien ik besef dat niet iedereen een slow cooker heeft zal ik snel een recept delen zonder slow cooker. Ik heb wel een indicatie hoe je het kan maken, maar moet dit eerst testen voor ik het deel. Keep you posted!
TIP
Hieronder de link naar het recept voor pompoenkruiden, wil je het iets anders aanpakken? Kun je de pompoenkruiden vervangen met 1/2 theelepel kaneel + 1/4 theelepel nootmuskaat of piment.
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.
1
Done
|
Verwijder de klokhuis uit de appels, schil de appels en snij de appels in plakjes. | Doe de appels in de slow cooker | Doe de rest van de ingrediënten in de slow cooker. Roer alles goed door. | Zet de slow cooker, met de deksel erop, op HOOG 4 uur aan of op LAAG 8 uur aan. | Roer geregeld even in de slow cooker. | |
2
Done
|
Haal de deksel van de slow cooker. Roer nog even goed door en laat de slow cooker nog 1 uur op HOOG staan zonder deksel. Op die manier kan de appelboter in dikken. | Zet de slow cooker uit en pureer de appelboter glad indien dit nog nodig is. | |
3
Done
|
Schenk de boter in een pot die luchtdicht kan en laat het afkoelen voor je de deksel erop doet. | Zet de appelboter in de koelkast. |