Appelchips
*recept francesca van berk

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 Appel
1/2 tlp Kaneel

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Geschikt vanaf 7+ Maanden

Directions

Appelchips

Kids houden van snacks en voor ons ouders is het ook fijn om altijd iets bij de hand te hebben. Je wilt dan natuurlijk dat het een zo gezond mogelijke snack is, zonder allerlei suikers of toegevoegde conserveringsmiddelen.

Voor mijn andere blog mocht ik een recensie schrijven over het kookboek voor de aller kleinste  ‘Mag ik nog een hapje?’ van Francesca van Berk. Hierin vond ik het een simpele kids snack die je al aan je baby vanaf ongeveer 7 maanden kan geven: gedroogde appelringen. Het enige wat je nodig hebt zijn appels en mocht je het willen kun je nog wat kaneel toevoegen. Eenmaal uit de oven zijn het net appelchips. Lekker krokant met de smaak van appel.

Zelf had ik deze voor mijn kleine gemaakt toen hij 6 maanden oud was. Hij snapte echter nog niet zo goed wat het precies was. Maar net als al het andere eten moet je het gewoon blijven proberen zodat hij aan de textuur en smaak kan wennen.
~Wendy

De appelchips kun je natuurlijk ook gewoon in de lunchbox van je schoolkind doen, om zo wat variatie te geven. Minst de chips afgesloten wordt bewaard is het zeker nog één week lekker krokant.

 

 


Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info

Steps

1
Done

Verwarm de oven op 110 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Schil de appel en verwijder het klokhuis.

Snij de appel in flinterdunne ringen. Je kunt hiervoor een keukenmachine, dunschiller of een scherp mes gebruiken.

3
Done

Leg de appelringen naast elkaar op de bakplaat (niet over elkaar) en strooi het kaneel over de appelringen.

4
Done

Zet de bakplaat in de oven en haal de appelchips er na 30 minuten uit.

Draai de appelchips om op de bakplaat en zet de bakplaat terug de oven in voor nog 30-60 minuten tot de appels droog en krokant zijn.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de appelchips compleet afkoelen.

5
Done

Bewaren

De appelchips is één week houdbaar mits bewaard in een goede afgesloten bak of zak.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Avocado Bananen Mousse | Babies Kitchen
previous
Avocado bananen mousse
watermeloen ijslolly
next
Watermeloen IJslolly

Add Your Comment