Aubergine Burger

0 0
Aubergine Burger

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1-2 Aubgerine
4 grote bladeren IJsbergsla
1-2 Tomaat
200 gram Mozzarella
4 Ciabatta broodjes
120 gram bloem
2 eieren
100 gram Paneermeel of Panko
3 theelepels Italiaanse Kruiden
20 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
zout
peper
Gekarameliseerde Uien
4 Rode Uien
3 eetlepels Balsamicoazijn
50 gram Boter
1 eetlepel suiker

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Aubergine Burger

In 2015 maakte ik voor het eerst recepten voor andere bedrijven dan mijn blog. Ik maakte namelijk salade- en groente-geïnspireerde recepten voor de website Love My Salad. Ik kreeg hier niet voor betaald, maar ontving wel eenmalig een groente- en fruitpakket. Misschien is dat ook wel de reden dat ik dit niet lang heb gedaan. Ik was in die tijd tevens zwanger van mijn eerste kindje en had andere prioriteiten.

Een van mijn favoriete recepten uit die tijd is toch wel deze voor een aubergineburger. Ik maakte het in een periode waarin ik de aubergine had herontdekt na mijn reis in China. Een van mijn favoriete gerechten daar was gepaneerde aubergine, en vooral als een zomerse burger is het zo lekker!

Inmiddels is het alweer heel lang geleden dat ik hem maakte en daar moet deze zomer zeker verandering in komen.

Op de aubergineburger zit ook nog mozzarella, ijsbergsla, tomaat en, als echte smaakmaker in plaats van een saus, gekarameliseerde uien. Misschien denk je niet meteen: dit willen mijn kinderen eten. Maar ik zou zeker aanraden om het zonder de gekarameliseerde uien eens te proberen met de kids. Ik ben heel benieuwd wat ze ervan vinden.

Vraag & Antwoord

Kan ik de aubergineburger van tevoren bereiden en bewaren?
Ja, je kunt de aubergineburgers van tevoren bereiden. Maak de aubergine van tevoren bijvoorbeeld al klaar tot het punt dat het nog 3 minuten in de oven moet met de mozzarella. Zo warm de burger nog even op en smelt de mozzarella lekker.

2. Wat kan ik gebruiken in plaats van gekarameliseerde uien?
Als je geen fan bent van gekarameliseerde uien, kun je deze makkelijk gewoon weg laten. Je zou ook andere smaakmakers kunnen gebruiken zoals gegrilde paprika, avocado, of een saus als een pittige shiracha mayonaise.

3. Hoe maak ik de aubergineburger geschikt voor kinderen?
Om de aubergineburger kind vriendelijker te maken, kun je de gekarameliseerde uien weglaten. Je kunt de burger ook kleiner maken zodat het makkelijker is voor kinderen om te eten.

5. Hoe zorg ik ervoor dat de aubergine niet te veel olie opneemt tijdens het koken?
Om te voorkomen dat de aubergine te veel olie opneemt, kun je de plakjes aubergine eerst bestrooien met een beetje zout en ze 10-15 minuten laten staan. Dit helpt om wat van het vocht eruit te trekken. Laat de aubergine na het frituren ook nog even goed uitlekken op een bord met keukenpapier.

6. Welke bijgerechten passen goed bij de aubergineburger?
De aubergineburger gaat goed samen met een frisse groene salade, (zoete aardappel)frietjes, of gegrilde groenten. Deze bijgerechten vullen de smaak van de burger aan en maken de maaltijd compleet.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |

2
Done

Schil de aubergine en snijd ze in plakken van ongeveer 2 cm dik. | Leg de aubergine op een stuk keukenpapier en bestrooi met wat zout. |

3
Done

Was de tomaten en snijd in plakken. | Was de ijsbergsla en selecteer vier bladen. | Snijd de mozzarella in plakjes. | Pel de ui en snijd in dunne ringen. |

4
Done

Gekarameliseerde Uien

Smelt de boter in een pan. | Voeg de uien toe met 1/4 theelepel zout en peper. | Draai het vuur iets lager en fruit de uien 6 minuten. | Schenk al roerend de balsamico bij de uien samen met de suiker. | Laat dit 5 minuten staan, terwijl je regelmatig alles door roert. | Haal de pan van het fornuis.

5
Done

Neem 3 borden:
Bord 1. Met bloem.
Bord 2. Klop de eieren hierin los.
Bord 3. Meng de Paneermeel, Parmezaan, Italiaanse kruiden en 1/2 theelepel zout en peper.

6
Done

Neem een plak aubergine. Haal deze eerst door de bloem, vervolgens door de ei en tot slot door het paneermengsel, waar je het compleet mee bedekt. | Je hebt 1 per burger nodig!

7
Done

Neem een diepe hapjespan of wokpan en verwarm hierin de zonnebloemolie. | Als de olie goed heet is doe je de gepaneerde aubergine met een schuinspaan per maximaal 2 stukken in de olie. | Laat de aubergine 3-4 minuten frituren. Draai halverwege eventueel om. | De aubergine is klaar als deze goudbruin rondom is. | Haal de aubergine uit de pan en leg op een bord bedekt met keukenpapier. | Herhaal met de overige aubergine.

8
Done

Aubergine

Leg de aubergine op de bakplaat en leg hier een plak mozarella op. | Zet de bakplaat in de oven voor 3 minuten tot de mozarella is gesmolten. |

9
Done

Burger

Snijd het ciabatta broodje doormidden. | Leg eerst een blaadje sla op de bodem met daarop een plakje tomaat. | Leg vervolgens de aubergine met mozzarella op de tomaat en tot slot een eetlepel van de gekarameliseerde uien. | Maak af met de top van de burger en serveer direct.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Gemarineerde Tomaten - Kidshoekje.nl
previous
Gemarineerde Tomaten
Kersen Cheesecake Mousse - Kidshoekje.nl
next
Kersen Cheesecake Mousse

Add Your Comment