100 gram groene asperges | |
1/2 komkommer | |
100 gram baby spinazie | |
1 rode paprika | |
1 bosui | |
1 theelepel zwarte sesamzaad | |
50 gram cashewnoten | |
dressing |
|
2 eetlepels rijst azijn | |
2 eetlepels olijfolie | |
1 1/2 eetlepel sojasaus | |
1 limoen (sap) | |
1 cm (1/2 theelepel) gember (geraspt) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Gisteren las ik dat het asperge seizoen is van eind April tot de de feestdag Sint Jan (24 juni). Tijd dus om nog even van die heerlijke seizoens groente te genieten en dit maal in een Aziatische asperge salade.
Wordt het warmer weer, dan heb ik alleen maar zin in salades. Ik ben dol op salades, je kunt er namelijk alle kanten mee op. Niet gek ook dat ik dol op salades ben, want ik heb een tijdje me eigen salade-catering bedrijf gehad. Wat ik helaas stopte omdat ik zwanger was van Parker en die zwangerschap en periode daarna waren iets te zwaar voor mij.
In salades kun je vol op experimenteren met smaken en structuren en met nog wat groene asperges in de koelkast besloot ik deze te blanceren (even kort koken in warm water) en te gebruiken in een salade met een lekkere gember-soja dressing. Nu hoor ik je denken, lekker maar mijn kids eten dit niet! Ik geef toe dit recept is meer voor de salade liefhebbers en die uitzonderlijke kinderen die het wel lusten. Zoals mijn zoon die dol is op groene asperges en spinazie, dus deze Aziatische asperge salade wou hij zeker wel eten.
Zwarte sesamzaad – tegenwoordig is zwarte sesamzaad net zo makkelijk als witte verkrijgbaar. Heb je witte, dan kun je deze makkelijk in plaats van de zwarte gebruiken.
Rijst azijn – heb je geen rijstazijn dan kun je dit eventueel ook door witte wijn azijn vervangen.
Meer asperge recepten? Bekijk ook eens:
1
Done
|
AspergesSchil de asperges en snij de harde onderkant eraf. | Halveer de asperges. | Breng een pan met water aan de kook. | Voeg de asperges toe aan het water en kook 4 minuten mee. | Haal de asperges uit het water en spoel af met koud water. | |
2
Done
|
SaladeSnij de komkommer in halve plakjes. | Was de paprika, verwijder de zaadlijst en steel en snij in reepjes. | Snij de wortel van de bosui eraf en snij de rest in dunne ringen. | Hak de cashewnoten grof. |
3
Done
|
Was de spinazie, laat goed droog lekken en doe in een salade kom. | Voeg de komkommer, paprika, asperges en bosui toe en hussel iets. | Strooi de cashewnoten en sesamzaad over de salade. |
4
Done
|
DressingIn een kom meng de geraspte gember met de rijst azijn, olijfolie, sojasaus, limoen en gember. Roer alles goed door elkaar. | Serveer de dressing over de salade of er naast. |