No Waste Groene Aspergesoep

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Schillen, kontjes en resten van Asperge
1-2 bouillonblokje
100 ml kookroom
1 etlp maïzena
water of asperge kookvocht

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

No Waste Recept

Directions

No Waste Groene Aspergesoep

Asperges ik ben er dol op, maar maak het helaas veelte weinig. Mijn man vind het niet zo lekker en de kids? Weet ik eigenlijk. Daarom besloot ik het deze week eens te maken. De witte asperges waren mij nog net iets te prijzig, dus haalde ik groene asperges. Voor het avondeten stoomde ik ze, maar besloot alle rest afval van de asperges te bewaren: schillen en kontjes. Wat vonden de kinderen? Logan vond het lekker vooral met het botersausje en Parker die trekt overal haar neus op als het groen is. Toch maar eens witte asperges halen. En wat deed ik dan met de rest afval? Die besloot ik te gebruiken voor een no waste groene aspergesoep.

Ik ben de laatste tijd veel aan het experimenteren in de keuken met no waste recepten. I Am No Saint! Wij gooien ook echt veel te veel eten soms weg en dat geeft natuurlijk ook aan de kids geen goede boodschap. No waste recepten zijn dan een goed educatie middel en inmiddels heb ik geleerd dat vooral  no waste soeprecepten heel goed werken.

De aspergesoep is geen dikke, wat je uiteraard wel met een roux (boter, bloem en bouillon) nog kan maken. Wel maak ik hem iets meer gebonden met maïzena maar de soep zelf is zo ook al heerlijk. Hou je nou nog asperges die je al gekookt heb over. Doe deze dan zeker ook nog in de soep. Of mee pureren of gewoon als stukjes in de soep. Wat vonden de kids? Allebei vonden ze de soep heerlijk. Al deden ze natuurlijk wat moeilijk om te proberen, maar je weet niet of je het lust als je het niet probeert!

 


Maak je een van de recepten van Kidshoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Doe alle resten van de asperges in een pan, samen met het bouillonblokje in een pan. | Doe er genoeg water in zodat de asperge resten onderstaan. | Zet het pan op het fornuis en breng het water aan de kook. | Draai het vuur wat lager en laat de bouillon voor 30 minuten pruttelen. |

2
Done

Haal alle asperge resten uit de pan en verwijder de schillen en snij eventuele harde stukken van onderkant nog er af. | Doe asperge kontjes (zonder harde stukken) in een blender met de bouillon. | Pureer de soep. | Voeg de kookroom toe en blender deze erdoorheen. | Schenk de soep terug in een schone pan en verwarm deze indien nodig. | Neem een schep soep en doe deze in een kom. Meng dit met de Maïzena en roer het maïzena soepje door de rest van de soep. Om de soep iets dikker te maken. | Laat de soep nog even dikker worden en serveer.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Paas Suikerkoekjes | Babies Kitchen
previous
Paas Suikerkoekjes
Paas M&M Blondies | Babies Kitchen
next
Paas M&M Blondies

Add Your Comment