Basisrecept Brownies

0 0
Basisrecept Brownies

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

115 gram ongezouten boter
150 gram suiker (witte)
110 gram lichte basterd suiker
2 eieren
2 theelepels vanille extract
95 gram bloem
42 gram cacao
1/4 theelepel zout
100 gram pure chocolade

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Basisrecept Brownies

    Vroeger vond ik het een nachtmerrie om brownies te maken, maar tegenwoordig maak ik ze voor allerlei gelegenheden. Toch is mijn brownierecept nog niet te vinden op Kidshoekje. Het wordt hoog tijd om daar verandering in te brengen en mijn basisrecept voor brownies met jullie te delen.

    Er zijn ontelbaar veel manieren om brownies te maken: luchtig, zacht, chewy, krokant. Ik houd van een combinatie van al die elementen. De brownie moet niet te compact zijn, maar ook niet te veel op cake lijken. Ik vind het lekker als er een krokant randje aan zit, maar van binnen nog wel een fudgy gevoel heeft. Met andere woorden: ik weet wat ik lekker vind. Er zijn allerlei soorten en smaken brownies te bedenken. Mijn favoriet is denk ik wel die met salted caramel of oreo, maar om die te maken heb je natuurlijk eerst een basisrecept nodig.

    Met dit brownie-basisrecept kun je allerlei kanten op en verschillende smaakcombinaties uitproberen. Houd er wel rekening mee dat het toevoegen van natte ingrediënten de textuur en baktijd van de brownies kan beïnvloeden. Mijn tip is om eerst het basisrecept te proberen en daarna lekker te gaan experimenteren.

    Wat is jouw favoriete brownie? Laat het weten in een reactie hieronder en wie weet ga ik er ook eens mee aan de slag!

     


    Bekijk ook eens:

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een vierkant bakblik in met boter. Bedek het bakblik met bakpapier. | Hak de chocolade in grove stukken.

    2
    Done

    In een kom mix de boter zacht. | Voeg de suikers toe aan de boter tot het een zachte substantie heeft zonder boter klontjes. | Voeg de eieren en het vanille extract toe. |

    3
    Done

    In een kom zeef de bloem, zout en cacao samen. | Voeg de bloem geleidelijk toe aan het boter en ei beslag. Mix tot alles goed gemengd is. | Voeg de gehakte chocolade toe en vouw deze met een spatel door het beslag. | Schep het beslag in de bakvorm en gebruik de achter kant van een natte lepel om het beslag gelijkmatig te verdelen. |

    4
    Done

    Zet het bakblik in de oven voor 35-40 minuten. Let op dat de randen niet verbranden. | Haal de brownies uit de oven en laat het compleet afkoelen.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Krokante Kip in zoetzure saus- Kidshoekje.nl
    previous
    (Vegetarische) Krokante Kip in zoetzure saus
    BLT Hummus en Avocado - Kidshoekje.nl
    next
    BLT met Hummus en Avocado

    Add Your Comment