500 gram bieten (gekookt) | |
1 kg aardappelen (kruimig) | |
klontje (20 gr) boter |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Stamppot
Dit was niet mijn idee. Bieten, ik ben er niet dol op. Als ik aan bieten denk, moet ik denken aan mijn reis door Australië, daar zaten bieten op alles. In een salade vind ik bieten prima, maar als avond eten! Mijn man vind het wel lekker en omdat ik het belangrijk vind dat mijn kinderen alle smaken eens proberen. Besloot ik bietenstamppot te maken. Logan had als babyvoeding wel eens bietjes gegeten, maar daarna denk ik eigenlijk niet. Bietenstamppot dus! Maar als je het zelf niet lekker vind eet je het dan wel? Ja. Mijn bord was wel beduidend minder gevuld dan dat van mijn man. Maar ik wil wel mijn kids laten zien dat ik het ook probeer. Kinderen zijn (vooral in de peuter leeftijd) erg gevoelig voor wat hun ouders doen en zeggen. Logan vond het heerlijk en ik heb prima mijn kleine bordje gegeten.
Bij de bietenstamppot kun je natuurlijk vlees, vis of vegetarische optie toevoegen. Mijn man had een braadworstje erbij en ik zelf at bloedworst erbij. Hierin ben je helemaal vrij in je keuze.
1
Done
|
AardappelenSchil en snij de aardappels indien dit nodig is. | Doe de aardappels in een pan met water en breng aan de kook. | Kook de aardappels 18-20 minuten. | Giet de aardappels af. | Pureer de aardappel met een blokje boter. |
2
Done
|
BietenBewaar het vocht dat bij de bieten zit en doe deze in de pan waar je de bieten gaat koken. | Snij de bieten in kleine blokjes. | Kook de bieten in een klein scheutje water 5 minuten. (zie ook aanwijzingen op de verpakking van de bieten). | Voeg de bieten toe aan de aardappelen en pureer ze door de aardappelen. |
3
Done
|
ToevoegingBereid het stukje: vlees, vis of vega optie bij het gerecht. |