Bloemkool Chili

0 0
Bloemkool Chili

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1/2 (270 gram) bloemkool
1 (160 gram) zoete aardappel
1 rode ui
3 tenen knoflook
600 gram/ml tomaten blokjes (uit blik)
400 gram kidneybonen
4 theelepels komijnpoeder
2 theelepels paprikapoeder
1/2 theelepel (optioneel) chilipoeder
Toppings
avocado
zure room
cheddar (geraspt)
salsa
koriander (vers)
In Huis
2 eetlepels olijfolie
zout
peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Bloemkool Chili

Chili is zo’n gerecht waarbij je niet meteen denkt: “Oh, daar staan kinderen om te springen.” Herkenbaar, toch? Die gedachte had ik ook! Maar als ik het ze nooit voorschotel, zullen ze het ook nooit proberen. Dus besloot ik bloemkool chili te maken en te kijken of ze het wilden eten.

Toen wij nog vlees aten, was ik nooit dol op chili. Ik ben namelijk geen fan van gehakt, en dat ben ik eigenlijk nooit geweest. Daarom was chili niet iets wat ik vrijwillig zou maken. Toen we echter besloten meer vegetarisch te eten, waagde ik me aan chili sin carne. En dat vond ik wél lekker. Inmiddels eten we dus vaker chili, maar nog niet vaak genoeg. Dit komt vooral omdat ik vaak denk: “Oh, dat gaan de kinderen niet eten.” Ik weet zeker dat veel ouders deze gedachte herkennen. Maar ik maak niet iets anders voor mijn kinderen alleen omdat ze het ‘misschien’ niet lusten. Met uitzondering van één of twee gelegenheden maak ik nooit twee verschillende gerechten. Wat ik soms wel doe, is ingrediënten die ik toch al kook apart houden, zodat ze die los kunnen eten nadat ze het gerecht goed hebben geproefd en het misschien niet lekker vinden.

Bij chili is dat wat lastiger, want het is geen gerecht waarbij je de ingrediënten makkelijk apart kunt houden (tenzij je het met rijst of wraps eet). Ik had dus niets apart gehouden voor mijn moeilijke eter (we zitten in een fase). Voor 2024 heb ik me voorgenomen om niet meer af te wijken van gerechten die mijn kinderen misschien niet lusten. Ik maak het gewoon en dan zien we wel.

Wat vonden ze?

Logan vond het lekker, maar Parker was een beetje moeilijk. Ze heeft het wel geproefd en uiteindelijk nog wat van de bloemkool met chilisaus gegeten, maar het was geen favoriet. Bij de chili hadden we ook quesadilla’s en rauwkost, maar die mocht ze pas eten nadat ze een redelijke portie chili had geprobeerd. Tja, ik kan haar wel dwingen om het op te eten, maar ik lust zelf ook niet altijd alles. En wie weet, de volgende keer proeft ze het opnieuw en vindt ze het misschien wél lekkerder.

 

Veelgestelde Vragen

Is bloemkool chili geschikt voor kinderen?
Ik heb deze bloemkool chili kidsproof gemaakt, door gebruik te maken van milde kruiden. Het kan even wennen zijn voor kinderen, maar het is een goede manier om hen nieuwe smaken te laten ontdekken.

Hoe kan ik bloemkool chili serveren aan kieskeurige eters?
Je kunt het serveren met bijgerechten zoals quesadilla’s, wraps of rijst, zodat kinderen wat meer keuze hebben en het gerecht kunnen aanpassen naar hun smaak.

Hoe maak ik de chili minder pittig?
Als je kinderen (of jijzelf) niet van pittig eten houden, kun je de hoeveelheid chilipeper of andere pittige specerijen verminderen of weglaten. Voeg mildere smaken zoals komijn en paprika toe voor een milde maar smaakvolle chili.

Kan ik deze bloemkool chili invriezen?
Je kunt bloemkool chili heel goed invriezen. Laat het volledig afkoelen en bewaar het in luchtdichte bakjes voor maximaal drie maanden in de vriezer.

Steps

1
Done

Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. | Pel en snipper de ui en knoflook. | Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. |

2
Done

Verwarm de olie in een grote hapjespan. | Voeg de bloemkool, zoete aardappel en ui toe en bak deze 10 minuten. | Voeg de knoflook toe en bak deze 3 minuten mee. |

3
Done

Voeg 500 ml water, de tomatenblokjes, kidneybonen, komijn, paprikapoeder, chili poeder (optioneel) en 1/4 theelepel zout en peper toe. Roer alles goed door en breng aan de kook. | Draai het vuur iets lager en doe de deksel op de pan. Laat de chili 15-20 minuten staan tot de bloemkool en zoete aardappel zacht zijn. Roer wel regelmatig even in de pan.

4
Done

Serveer de chili met de toppings. Iedereen kan nu hun eigen persoonlijke smaak aan hun chili toevoegen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Gebakken Quinoa Rijst - Kidshoekje.nl
previous
Gebakken Quinoa Rijst
Sloppy Joe Gevulde Paprika - Kidshoekje.nl
next
Sloppy Joe Gevulde Paprika (Vegetarisch)

Add Your Comment