600 gram bloemkool | |
900 gram kruimige aardappels | |
150 ml melk (plantaardige) | |
2 tlp kerrie poeder | |
10 gram boter |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Laatst hebben we bloemkool stamppot met kerrie gegeten. Eerlijk gezegd ben ik zelf niet altijd fan van bloemkool, vooral vanwege de geur. Toch vind ik het belangrijk dat mijn kinderen een breed scala aan groenten eten, inclusief de soorten waar ik zelf niet altijd dol op ben. Bloemkool op zich vind ik prima, maar in stamppot is het niet mijn favoriet. Daarom besloot ik wat meer smaak toe te voegen met kerriepoeder. De combinatie van kerrie en bloemkool werkt namelijk heel goed samen!
Eigenlijk was mijn plan om een kaassaus te maken, maar dat werkt helaas niet altijd goed voor mijn lichaam. Achteraf ben ik blij dat ik voor de kerrie ben gegaan, want ook Parker (2 jaar) vond het heerlijk. Logan (4 jaar) is iets minder avontuurlijk als het op kruiden aankomt, dus vaak houd ik een beetje stamppot zonder kerrie apart voor hem. Toch serveer ik eerst de versie met kerrie om te zien of hij het probeert. Als hij het echt niet lekker vindt, geef ik hem pas de andere versie.
Is bloemkool stamppot geschikt voor kinderen?
Uiteraard! Deze bloemkool stamppot is een gezond en voedzaam gerecht voor kinderen. Het is een makkelijke manier om extra groenten in hun dieet te verwerken. Daarnaast is dit ook een perfect babyhapje voor jouw baby vanaf 8-9 maanden.
Wat kan ik doen als mijn kind geen kerrie lust?
Je kunt een deel van de stamppot apart houden zonder kerrie of een mildere versie van de kruiden proberen. Geef eerst de versie met kerrie en kijk of ze het willen proberen.
Hoe kan ik de geur van bloemkool tijdens het koken verminderen?
Voeg een scheutje citroensap of azijn toe aan het kookwater om de sterke geur van bloemkool te verminderen.
Kan ik bloemkool stamppot invriezen?
Ja, je kunt bloemkool stamppot goed invriezen. Zorg ervoor dat je het in luchtdichte containers bewaart en goed laat afkoelen voordat je het invriest.
1
Done
|
Schil eventueel de aardappels en halveer. | Doe de aardappels in een pan met water en breng dit aan de kook. | Kook de aardappels in 18 minuten gaar. | Giet de aardappels af en pureer met de boter. |
2
Done
|
Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snij de bloemkool in roosjes en spoel ze schoon. | Doe de bloemkool in een pan met water en breng dit aan de kook. | Kook de bloemkool 15 minuten. | Giet de bloemkool af en voeg deze toe aan de aardappels. |
3
Done
|
Verwarm de melk in een steel met de kerriepoeder. Blijf roeren tot de kerriepoeder is opgelost. | Schenk de melk bij de aardappel en bloemkool en pureer alles door elkaar. |