Japanse Kipballetjes met Rijst

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

350 gram rijst
500 gram wokgroente (Japans)
1 etlp sesamolie
100 ml hoisinsaus
400 gram kipgehakt
1 cm gember
1/2 tlp uienpoeder
2 etlp paneermeel
2 tlp honing
3 etlp sojasaus
zout en peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Snelle Maaltijd

Directions

Japanse Kipballetjes met Rijst

Eten jullie vaak gehaktballen? Over het algemeen zijn kinderen dol op gehaktballetjes. Of het nou oma of mama’s (of misschien wel papa’s) recept is. Of dat het van de slager of zelfs de IKEA is. Zelf hou ik helemaal niet van gehaktballen. In elk geval niet van die grote Hollandse. Ik ben meer van de kleintjes als ik ze maak. Gehaktballetjes gevuld met mozzarella of zoet zure gehaktballetjes. Je hoort het al als ik gehaktballen maak is dit niet met Hollandse pot. Neem eens Japanse kipballetjes met rijst bijvoorbeeld en wokgroente. Kippengehakt vind ik sowieso heel erg lekker en deze balletjes zijn echt heerlijk. Gewoon zo, maar zeker ook in dit gerecht met rijst en wokgroenten. Het is een snelle maaltijd die in 30 minuten op tafel is. Wat betekend dat ik gewoon gebruik heb gemaakt van een kant-en-klaar zakje wokgroenten. Ja zeker door de weeks is dat gewoon lekker makkelijk. Wil je nou wel mijn groente mix zelf bij elkaar snijden? De groente mix bestaat uit: Paksoi, (gele) Wortel, Edamebonen en Courgette. Uiteraard kun je ook andere groentenmix gebruiken. Een keuze die ik geheel aan jouw overlaat. Al moet ik zeggen, mijn kids zijn altijd wel dol op de edamebonen in deze groente mix (te krijgen bij de toko).


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Voorbereiding

Verwarm de oven op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |

2
Done

Kipballetjes

Meng de kippengehakt, sojasaus, honing, geraspte gember, knoflookpoeder en paneermeel met een beetje zout en peper in een kom. Kneed alles goed door elkaar. | Rol kleine gehaktballetjes van het mengsel en leg deze op de bakplaat. | Je zult ongeveer 20-24 gehaktballetjes hebben. | Zet de bakplaat in de oven voor 10 minuten. | Haal de bakplaat uit de oven en draai de balletjes om. Zet de bakplaat nog eens 10 minuten in de oven tot de kipballetjes klaar zijn.

3
Done

Rijst

Breng een pan water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.

4
Done

Groenten

Verhit 1 etlp sesamolie in een wok. | Roerbak de Japanse groente hier 4 minuten in.| Voeg de hoisinsaus toe en roerbak nog eens 3 minuten. |

5
Done

Verdeel de rijst met daarover de groenten en de kipballetjes. | Gezellig samen eten!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Bloemkool Stamppot met Kerrie | Babies Kitchen
previous
Bloemkool Stamppot met Kerrie
Taco Pasta Salade recept| Babies Kitchen
next
Taco Pasta Salade

Add Your Comment