600 gram bloemkool | |
900 gram kruimige aardappels | |
150 ml melk (plantaardige) | |
2 tlp kerrie poeder | |
10 gram boter |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Laatst aten wij bloemkool stamppot met kerrie. Ik heb al eens verteld zelf niet helemaal weg te zijn voor bloemkool, vooral vanwege de geur. Toch vind ik het belangrijk dat mijn kinderen een breed assortiment aan groenten eten. Wat betekend ook iets waar ik zelf niet altijd al te dol op ben. Bloemkool zelf vind ik wel lekker, maar gewoon niet in een stamppot. Ik besloot daarom wat meer smaak aan de stamppot te geven met kerriepoeder. Kerrie en bloemkool werkt gewoon heel goed samen.
Eigenlijk wou ik kaassaus maken, maar jammer genoeg vind mijn lichaam dat wat minder. Ik ben blij toch gekozen te hebben voor de smaak combinatie met kerrie want ook Parker vond dit heerlijk. Logan is wat minder avontuurlijk met kruiden, dus vaak hou ik wat stamppot zonder de kerrie apart voor hem. Wel serveer ik eerst met kerrie. Kijk hoe hij het eet. Eet hij het niet of eerder gezegd: heeft hij het geprobeerd, maar vind het echt niet lekker. Dan pas geef ik de andere versie aan hem.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Schil eventueel de aardappels en halveer. | Doe de aardappels in een pan met water en breng dit aan de kook. | Kook de aardappels in 18 minuten gaar. | Giet de aardappels af en pureer met de boter. |
2
Done
|
Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snij de bloemkool in roosjes en spoel ze schoon. | Doe de bloemkool in een pan met water en breng dit aan de kook. | Kook de bloemkool 15 minuten. | Giet de bloemkool af en voeg deze toe aan de aardappels. |
3
Done
|
Verwarm de melk in een steel met de kerriepoeder. Blijf roeren tot de kerriepoeder is opgelost. | Schenk de melk bij de aardappel en bloemkool en pureer alles door elkaar. |