Directions
Brie en Ei Sandwich met Spinazie
Vrijdagmiddag ben ik altijd vrij (2014) en ik heb de laatste tijd het gevoel dat het dan altijd regent. Afgelopen vrijdag regende het zo hard dat ik thuis kwam als een verzopen kat. Ik had geen zin om onderweg iets te halen voor de lunch en ook geen zin om nog de deur uit te gaan. Dus moest ik werken met wat we in huis hadden. Ik wist dat we nog brood hadden en misschien ook nog wat eieren, maar ik wilde kijken of ik iets spannenders kon maken dan een broodje ei. In de koelkast vond ik nog wat spinazie (overgebleven van de pasta) en brie. Tijd voor een brie en ei sandwich met verse spinazie! Klinkt goed vind je ook niet?
(Recepthoekje 24-11-2014)
Steps
1
Done
|
Was de spinazie. | Smelt een klein klontje boter in een koekenpan. | Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. | Voeg een snufje zout en peper toe en roer goed door. | Haal de spinazie uit de pan. | |
2
Done
|
In een kom, kluts de eieren met 20 ml (een scheutje) melk en een snufje zout en peper. | Smelt een klontje boter in een koekenpan. | Schenk de eieren in de pan. Laat de eieren 1 minuut stollen en begin dan de buitenkant naar binnen te duwen, zodat er laagjes ontstaan. | Doe dit tot al het ei gestold is. | Haal de pan van het fornuis. | |
3
Done
|
Rooster de boterhammen. | Snijd de brie in plakjes. | Neem een broodsnede en leg hier 2 à 3 plakjes brie op. | Schep wat van de scrambled eggs op de brie. | Schep wat van de spinazie op de eieren. | Leg een tweede brood snede op de spinazie. | Eet smakelijK! |