Saus |
|
1 ui | |
2 tenen knoflook | |
1/2 etlp Italiaanse kruiden (oregano, basilicum) | |
800 gram tomaten blokjes (blik) | |
Pasta Schotel |
|
300 gram macaroni of maccheroni | |
400 gram broccoli | |
50 gram panko | |
20 gram boter | |
250 gram geraspte kaas | |
1 tlp paprika poeder | |
2 etlp olijfolie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vegetarisch
In Amerika staat op elk kindermenu (nou misschien ook wel elk volwassen menu) macaroni met kaas of wel mac and cheese. Zelf ben ik er dol op met zo’n heerlijk slechte vette cheddar saus. Gezond is wat anders. Gelukkig heb je vaak genoeg nog als extra optie fruit en groente. Die mijn kids maar wat graag erbij eten. Dat bracht mij op het idee om een broccoli macaroni en kaas gerecht te maken. Een vegetarische ovenschotel met broccoli, pasta (maccheroni) en kaas, maar ook een rode tomatensaus. Even wat anders. Even wat extra groente en ik vind het zelf het lekkerste als het dan een krokante panko kaas kruim als top heeft.
Wat vonden de kids? Parker kon niet stoppen met eten. Logan wordt al blij als hij pasta of broccoli ziet. Succes! Ook ik zelf en mijn man vonden het erg lekker. Al had ik wel iets te veel gemaakt. Het gerecht kan dus makkelijk voor 4 tot 6 personen. Niet dat het hier een probleem is als lekker eten over blijft. Betekend een lekkere lunch de volgende dag.
De Maccheroni pasta heb ik overigens gewoon bij de Albert Heijn gevonden van het merk De Cecco. Gewone macaroni kan ook of een andere pasta. Zo heb ik ook nog met de spaghettini van Honig in mijn handen gestaan voor dit gerecht.
Babyvoeding: Er zit knoflook en ui in dit gerecht. Hiervoor wordt vaak aangeraden pas vanaf 12 maanden dit bij jouw baby te proberen.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 180 graden. | Zet je ovenschaal klaar. | Snij de broccoli in kleine roosjes. | Pel en snipper de ui en knoflook. | |
2
Done
|
Verhit 1 etlp olie in een pan en fruit de ui hierin tot deze glazig zijn (3 min). | Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee. | Voeg de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en een snufje zout toe en roer alles goed door elkaar. | Laat de saus zo'n 8 minuten staan terwijl je regelmatig in de pan roert. |
3
Done
7 min
|
PastaBreng een pan met water aan de kook. | Kook de macaroni 5 minuten in het water. |Voeg na 2 minuten de broccoli toe. | Giet de pasta en broccoli af en besprenkel met 1 etlp olijfolie. Hussel goed door elkaar. |
4
Done
|
Panko KruimSmelt de boter in een kommetje 30 seconde in de magnetron. | Meng de boter met de panko, paprika poeder en 100 gram kaas. Roer alles door elkaar. |
5
Done
|
OvenschotelDoe de helft van de saus in de ovenschotel. | Schep de helft van de broccoli en pasta op de saus. | Doe de de helft van de overige kaas hierover en vervolgens de helft van de saus. | Herhaal deze stap nog 1 keer. | Maak de ovenschaal af met de panko kruim. | Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. | Serveer direct. |