Red Velvet Donut uit de Oven

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Donut
180 gram + extra bloem (tarwe/patent)
1/2 tlp baking soda
snufje zout
1,5 tlp cacao poeder
150 gram suiker
125 ml karnemelk
110 ml plantaardige olie (zonnebloem)
1 ei
1 a 1,5 etlp rode kleurstof
1/2 tlp vanille extract
Topping
100 gram poedersuiker
55 gram roomkaas
1 etlp melk

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Love from a Donuts

Directions

Red Velvet Donut uit de Oven

Een van de meest gezochten termen in 2019 op Babies Kitchen was ‘donuts uit de oven’. Met zo’n grote zoektocht hiernaar dacht ik waarom niet voor Valentijnsdag een Red Velvet Donut uit de oven maken. Red Velvet is misschien inmiddels al weer out-dated maar is een van mijn favoriete smaken. Ik proef ook snel of iets echt red velvet is of gewoon rode kleurstof. Red Velvet werkt heel goed bij Valentijn en wat is er niet leuker dan samen donuts met je kinderen versieren.

Hoe maak je donuts uit de oven? Hier heb je aller eerste een donut bakvorm voor nodig. Ik zal hier onder een link naar degene die ik heb gehad een aantal jaar geleden plaatsen. Donuts uit de oven zijn net zo makkelijk als cupcakes bakken. Wat ze ook gezonder maakt want ‘niet gefrituurd’. Vervolgens is het leukste natuurlijk (en misschien wel lekkerste) versiering. Hieronder heb ik een recept voor een cream cheese froting. Heb je echter een andere kant-en-klare glazuur uit de winkel dan kun je die ook prima gebruiken. Hoe je het verder af maakt daar mogen de kleintjes natuurlijk de vrije loop in krijgen. Happy Valentines Baking!

 


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet je donut blik in met bakspray of wat olie en bestuif vervolgens met nog wat bloem.

2
Done

In een kom zeef de bloem, baking soda, zout en cacao. | Roer de suiker er doorheen. | Voeg de karnemelk, olie, ei, kleurstof en vanille toe. Vind je de kleur niet goed, voeg dan wat druppels nog toe. Let op dat het beslag niet te dun wordt. Bij twijfel kun je nog wat bloem erbij doen per eetlepel.

3
Done

Schenk het beslag in de donut bakvorm. Je kunt een knijpzak hiervoor gebruiken of gewoon een eetlepel. Bij mij ging er ongeveer 2 etlp per vorm in. | Zet de bakvorm in de oven voor 10-12 minuten. | Haal de donuts uit de oven en laat minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen. | Haal de donuts uit de vorm en laat compleet afkoelen voor je er een topping op doet.

4
Done

Topping

Meng de poedersuiker, roomkaas, vanille en melk in een kom. | Versier de donuts met de frosting en maak af met wat versiering eventueel.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Broccoli Macaroni en Kaas | Babies Kitchen
previous
Broccoli Macaroni en Kaas
Aardbeien Pannenkoeken | Babies Kitchen
next
Aardbeien Pannenkoeken

Add Your Comment