Bloemkool |
|
600 gram bloemkool | |
50 gram maïzena | |
Saus |
|
125 ml water | |
2 theelepel maïzena | |
60 ml sojasaus | |
60 ml ketchup | |
2 eetlepels lichte basterdsuiker | |
2 tenen knoflook (fijn gehakt) | |
2 cm (1 theelepel) gember (geraspt) | |
1/4 theelepel zwarte peper | |
100 gram cashewnoten | |
Erbij |
|
300 gram rijst |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
De afhaal Chinees is in Nederland natuurlijk bekend bij elk huishouden in Nederland. Al moet ik bekennen dat wij nog niet eens één keer per jaar er bestellen. Een gerecht wat ik altijd erg lekker vond is Cashew Chicken/Kip. Maja we eten dus geen vlees meer en daarom besloot ik dit zelfde gerecht te maken met bloemkool: Cashew Bloemkool met Rijst wel te verstaan. Ik serveerde de bloemkool met rijst, maar heb je meer zin in noodles dan kan dat natuurlijk ook heel goed.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een grote ovenschaal in of bekleed een bakplaat met bakpapier. | Bereid de Rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
2
Done
|
BloemkoolMaak de bloemkool schoon en snij kleine bloemkool roosjes. | Doe de bloemkool in een kom en besprenkel met maïzena. | Schud de overtollige maïzena van de bloemkool en leg de bloemkool in de ovenschaal. | Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven. |
3
Done
|
SausIn een kom, meng 125 ml water met 1 theelepel maïzena. Roer tot de maïzena is opgelost. | Doe de de opgeloste maïzena in een sauspan met de sojasaus, ketchup, suiker, knoflook (fijn gehakt), gember (geraspt) en zwarte peper. | Breng de saus langzaam aan de kook tot de suiker is opgelost en dik is. | Haal de saus van het fornuis. |
4
Done
|
Doe de saus over de bloemkool en roer goed door. | Zet de bloemkool nog eens 10 minuten in de oven. | Haal de bloemkool uit de oven en roer er cashewnoten doorheen. | Zet de bloemkool nog eens 10 minuten in de oven. | Serveer met rijst. |