Cashew Bloemkool met Rijst

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Bloemkool
600 gram bloemkool
50 gram maïzena
Saus
125 ml water
2 theelepel maïzena
60 ml sojasaus
60 ml ketchup
2 eetlepels lichte basterdsuiker
2 tenen knoflook (fijn gehakt)
2 cm (1 theelepel) gember (geraspt)
1/4 theelepel zwarte peper
100 gram cashewnoten
Erbij
300 gram rijst

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Cashew Bloemkool met Rijst

    De afhaal Chinees is in Nederland natuurlijk bekend bij elk huishouden in Nederland. Al moet ik bekennen dat wij nog niet eens één keer per jaar er bestellen. Een gerecht wat ik altijd erg lekker vond is Cashew Chicken/Kip. Maja we eten dus geen vlees meer en daarom besloot ik dit zelfde gerecht te maken met bloemkool: Cashew Bloemkool met Rijst wel te verstaan. Ik serveerde de bloemkool met rijst, maar heb je meer zin in noodles dan kan dat natuurlijk ook heel goed.

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een grote ovenschaal in of bekleed een bakplaat met bakpapier. | Bereid de Rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    2
    Done

    Bloemkool

    Maak de bloemkool schoon en snij kleine bloemkool roosjes. | Doe de bloemkool in een kom en besprenkel met maïzena. | Schud de overtollige maïzena van de bloemkool en leg de bloemkool in de ovenschaal. | Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven.

    3
    Done

    Saus

    In een kom, meng 125 ml water met 1 theelepel maïzena. Roer tot de maïzena is opgelost. | Doe de de opgeloste maïzena in een sauspan met de sojasaus, ketchup, suiker, knoflook (fijn gehakt), gember (geraspt) en zwarte peper. | Breng de saus langzaam aan de kook tot de suiker is opgelost en dik is. | Haal de saus van het fornuis.

    4
    Done

    Doe de saus over de bloemkool en roer goed door. | Zet de bloemkool nog eens 10 minuten in de oven. | Haal de bloemkool uit de oven en roer er cashewnoten doorheen. | Zet de bloemkool nog eens 10 minuten in de oven. | Serveer met rijst.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Recept Hartige Parmezaan Croissants - Kidshoekje.nl
    previous
    Hartige Parmezaan Croissants
    Vegetarische Cannelloni met Boursin - Kidshoekje.nl
    next
    Vegetarische Cannelloni met Boursin

    Add Your Comment