Hartige Parmezaan Croissants

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 rol (à 250 gram) croissantdeeg
40 gram (+ extra) Parmezaan
50 gram boter (ongezout)
1 theelepel knoflookpoeder
zout
In Huis
bakpapier
bakplaat

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Hartige Parmezaan Croissants

Toen ik toch aan de slag was met croissantdeeg en knoflook croissant knopen aan het maken was voor bij de soep. Besloot ik ook eens Hartige Parmezaan Croissants te maken. Een hartig croissantje wat ook wel bij een soepje zou kunnen toch?

Als het om croissantjes gaat ben ik recht-toe-recht aan. Ik ga voor roomboter croissants en chocolade croissants (oh en met pudding ook heel lekker!). Van croissants met kaas of ham-kaas moet je bij mijn zoon zijn, die is er dol op. Ook als we zelf croissants gaan maken. Zo kwam ik op het idee om deze Parmezaan croissants te maken. Het zelfde idee als de croissantknopen, maar dan als gewone croissants met heel veel Parmezaan. Ik maakte ze dus voor bij de soep en dat een geslaagd idee. Zowel als broodje ernaast als om in de soep te dippen.

Uiteraard kun je ze ook gewoon zo maken of als mini croissants als borrelhapje of bij de brunch. Wat zal het volgende recept zijn dat ik maak met croissantdeeg? Jij een idee? Laat het vooral weten in een reactie hieronder.

 

Bekijk ook eens:

 


Nu ook zin in Parmezaan knoflook croissants? Mocht je ze maken, laat dat dan vooral even weten en wat je er van vond. Deel je het op de socials gebruik dan @kidshoekje (Instagram) en #kidshoekje

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden (tenzij verpakking van croissantdeeg anders vermeld). | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Smelt de boter in een bakje in de magnetron (600 watt, 50 seconde).

2
Done

Rol het croissantdeeg uit. | Snij via de snijlijnen de croissants. | Halveer elke croissant driehoek, zodat je twee driehoekjes uit één grote driehoek haalt. Je hebt uiteindelijk 12 kleine driehoekjes. |

3
Done

Smeer de driehoekjes in met gesmolten boter. | Strooi wat knoflookpoeder en zout over de croissants. | Strooi de geraspte Parmezaan over de croissant. Een goede laag! | Rol de driehoekjes op tot croissant (Rollend vanaf de brede kant van de driehoek) en leg ze op de bakplaat. | Smeer nog wat gesmolten boter over de croissants en zet de bakplaat in de oven. | Bak de croissants voor 10 minuten. | Haal de croissants uit de oven en smeer nog eens in met boter. | Serveer direct!

4
Done

Optioneel

Strooi nog wat Parmezaan over de croissants als deze uit de oven komen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Kerrie Bloemkoolsoep met Prei - Kidshoekje.nl
previous
Kerrie Bloemkoolsoep met Prei
Cashew Bloemkool met Rijst - Kidshoekje.nl
next
Cashew Bloemkool met Rijst

Add Your Comment