Directions
Champagne Frosting
Voor de jaarwisseling maak ik bijna ieder jaar mijn Pink Berry Champagne Cupcakes. Een cupcake zonder lekkere topping kan natuurlijk niet en op de Pink Berry Champagne Cupcake kan natuurlijk maar een soort topping: Champagne Frosting
Ik vind frostings heerlijk, maar het moet niet te veel zijn en ook niet overheersend zoet zijn. In de Champagne cupcakes zitten aan aardbeien gemarineerd in Champagne, maar Champagne is best een subtiele smaak. Om die reden nog eens een lekkere Champagne topping om de cupcake af te maken.
Natuurlijk hoef je deze frosting niet alleen voor de champagne cupcake te gebruiken. Je kunt het voor tal van cupcakes en taarten gebruiken. En heb je nou geen champagne, maar wel cava of prosecco? Gebruik deze als alternatief!
Kidsproof
Deze frosting bevat alcohol en ik raad het daarom af om aan kinderen te geven. Hou eventueel wat van de frosting apart voor je de champagne toevoegt en doe deze op de cupcakes bedoelt voor de kinderen.
DISCLAIMER – Dit recept bevat ALCOHOL!
Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje.nl (datum 31-12-2013)
Steps
1
Done
|
In een kom mix de boter zacht. Gebruik een keukenmachine of handmixer. |
2
Done
|
Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe aan de boter. Ongeveer 125 gram per keer. Proef de frosting af en toe om te kijken of je hem zoet genoeg vindt. |
3
Done
|
Voeg de vanille, melk en zout toe en mix dit door de boter. |
4
Done
|
Voeg per eetlepel de Champagne toe aan de frosting. | Proef of je de smaak goed vindt, voeg anders wat meer toe. Let op dat de frosting niet te watering wordt. |
5
Done
|
Doe de frosting op de Cupcakes of bewaar in de koelkast. |