Leftover Stokbrood Wentelteefjes

0 0
Leftover Stokbrood Wentelteefjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

stokboord (leftovers)
2 eieren
60 ml melk (plantaardig)
1 theelepel vanille extract
boter
suiker

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Leftover stokbrood wentelteefjes

Het barbecue seizoen is aangebroken en bij de barbecue hoort naast vlees, saus en een lekkere salade uiteraard: stokbrood! Het ingrediënt wat vaak aan het einde van de avond toch niet helemaal op is. Niet weggooien dat stokbrood, maar bewaar de leftovers. Waarom? De volgende ochtend moet je weer eten en wat is er lekkerder dan leftover stokbrood wentelteefjes.

Wentelteefjes (of zoals mijn vrienden het noemen Wendy’s Bitches) ik ben er dol op. Vroeger maakten mijn moeder het af en toe op de woensdag middag. Het is een simpel gerecht en zo lekker! Over de jaren heen heb ik mijn eigen recept ervoor gemaakt, maar ik maak het veelte weinig. We hebben immers nooit meer witbrood in huis. Stokbrood wat overblijft is de perfecte oplossing!

Thank me later!

 


Dit recept stond op mijn oude blog recepthoekje.nl voorheen (datum: 26-06-2019)

Steps

1
Done

In een kom meng de eieren, melk en vanille extract goed door elkaar.

2
Done

Snij, indien het nog niet is gedaan, de stokbrood in plakken van max 2 cm. | Dompel de stukjes stokbrood in ei-mengsel helemaal onder. Schep eventueel er wat overheen. |

3
Done

Verhit een eetlepel/klontje boter in een pan. | Als de boter draai het vuur iets lager en leg het brood in de pan | Na 2-3 minuten als de onderkant goudbruin is, draai de boterham om en bak de andere kant nog eens 1-2 minuten.

4
Done

Haal het brood uit de pan en op een bord en strooi wat suiker over het brood (zoveel als je zelf wilt). Serveer direct.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Leftover Aziatische Kalkoen Salade - Kidshoekje.nl
previous
Leftover Aziatische Kalkoen Salade
Champagne Frosting - Kidshoekje.nl
next
Champagne Frosting

Add Your Comment