Directions
Cherry Cola BBQ Kip
(2015) We besloten kipfilet te kopen voor op de barbecue maar moesten nog een marinade maken. Ik ging voor een cola marinade. Cola? Ja inderdaad coca cola. Ik had ook nog een hele berg kersen liggen en bedacht als ik toch met een cola marinade voor de kip bezig ben, waarom maak ik het kip gerecht dan geen cherry cola bbq kip!?
Ik ben dol op cherry cola en tegenwoordig kun je de blikjes ook vinden in een aantal supermarkten. Het lekkerste vindt ik om mijn cherry cola te drinken door een twizzler (Amerikaans snoepje) rietje, maar nu dwaal ik af.
Ik bedacht met de kersen een simpele kersen salsa voorbij de gemarineerde cola kip te maken. Wat verse kruiden door de salsa voor extra frisheid en voilà een lekkere salsa en een zeer lekkere combo met de bbq cola kip. Het ziet er ook nog eens mooi uit op het bord. Genieten maar!
KIDSPROOF
Voor het originele recept gebruikte ik Shiracha. Wil je echter dit gerecht ook aan kleine kinderen serveren, dan zou ik de shiracha weg laten en dezen eventueel erbij serveren.
VEGETARISCH
Vervang de Kipfilet met Oesterzwammen of plantaardige kipstukjes! De Salsa kun je uiteraard overal bij serveren.
(Recepthoekje 17-07-2015)
Steps
1
Done
|
COLA Kip marinadeSnijd de kipfilet indien te dik door midden. | Neem een hersluitbare bak of ziplock zak. | Doe alle marinade ingrediënten in de zak samen met de kipfilet. | Hussel alles goed door elkaar. | Zet de kip minimaal 1 uur in de koelkast. |
2
Done
|
Kersen SalsaOntpit en halveer de kersen. | Was de munt en basilicum en snijd in reepjes. | In een kom meng de kersen, munt, basilicum, honing en balsamico door elkaar. | Zet de kersen salsa in de koelkast voor later gebruik. |
3
Done
|
BBQ Cola Kip met Kersen SalsaZet de barbecue aan en zorg dat deze goed warm is. | Grill de gemarineerde kipfilets op de barbecue tot deze goudbruin en gaar zijn. | Serveer de kipfilet met de kersen salsa erop. |