150 gram havermout vlokken | |
25 gram gepofte rijst / rice crispy | |
50 gram pecannoten en pinda's (ongebrand en grof gehakt) | |
60 ml maple syrup | |
3 etlp kokosolie (gesmolten) | |
1 1/2 eetlepel kaneel (gemalen) | |
1 theelepel vanille extract | |
snufje zout | |
In Huis |
|
bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ken jij de cornflakes ‘Cinnamon Toast Crunch’ uit Amerika dan wil je deze gezonde variant absoluut voor ontbijt maken: Cinnanmon Crunch Granola.
Ik ben echt dol op cornflakes. Eigenlijk altijd geweest. In een supermarkt in Amerika kan ik dan ook mijn lol op als je een heel gangpan vol met diverse cornflakes ziet. Ik hoor alle ouders denken ‘Suiker’. Ja, ontbijt granen zijn inderdaad niet het meest voedingsrijke ontbijt, maar af en toe mag het best. Bij ons thuis hebben de kinderen periodes dat ze zin hebben in Honey Loops. En soms als ze een nieuwe variant zien (vaak met een te kleurrijke doos, die niets over de inhoud zegt), mogen zij die van mij ook proberen. I am a sucker voor Cornflakes.
Melk of Yoghurt? Cornflakes altijd met melk en Granola of Cruesli altijd met yoghurt. Maar soms vind ik cornflakes ook gewoon lekker om zo te eten. Een van die cornflakes is Cinnamon Toast Crunch. Dat zijn net kleine krokante kaneel koekjes. Zo lekker. Helaas niet altijd in Nederland te koop. Toen ik afgelopen weekend bedacht dat ik maar weer eens granola moest maken besloot ik mij daarom te laten inspireren door deze kaneel cornflakes en Cinnamon Crunch Granola te maken. Een stuk gezonder en alleen wat maple syrup voor suiker. Probeer het ook eens!
Klik hier voor nog meer granola recepten
Maak je deze of een van de andere Kidshoekje.nl recepten? Laat vooral weten wat je er van vindt. In een reactie hieronder of via de socials. Vergeet dan niet de tag @kidshoekje of #kidshoekje te gebruiken. Zie ik het voorbij komen dan deel ik deze zeker.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
In een kom meng alle ingrediënten. | Verdeel de granola over de bakplaat. | Zet de gronala 10 minuten in de oven. | Hussel alles goed door elkaar en zet nog eens 5 minuten in de oven. | Let op dat je noten niet verbranden! | Haal uit de oven en laat afkoelen. | Bewaar in een luchtdichte pot. |