Directions
Citroen Aardappelen
Een van de meest voorkomende ingrediënten uit de Nederlandse keuken is toch wel de aardappel. Stamppot, gekookt, krieltjes, schijfjes en ga zo nog maar even door. De mogelijkheden zijn oneindig. Afgelopen weekend aten wij Beef Chimichuri (recept volgt) en daarbij maakte ik deze heerlijke en makkelijke citroen aardappelen.
Als het om bijgerechten gaat is de aardappel wel een standaard in de Westerse keuken. Of zeg ik nou iets heel geks? Wij eten zeker wel één keer per week aardappelen en dan elke keer weer anders. Bij de beef chimichuri besloot ik deze frisse aardappels te maken, die onwijs makkelijk te maken zijn. Maar door het toevoegen van een citroen een hele nieuwe smaak beleving geven. Je koopt de aardappels namelijk samen met één citroen en dat is al het verschil in de wereld.
*dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje.nl (datum 01-10-2013)
Steps
1
Done
|
Breng een grote pan met water en snufje zout aan de kook. | Voeg de aardappels en citroen toe aan het kokende water. De aardappelen moeten helemaal onder het water. Is niet niet het geval voeg nog wat warm water toe. | Breng het water nogmaals aan de kook en zet het vuur iets lager. | Doe de deksel op de pan en laat de 15 minuten staan. |
2
Done
|
Haal de citroen voorzichtig uit de pan. Knijp niet te hard, de citroen is nu zacht. |
3
Done
|
Giet de aardappelen af. | Doe de aardappels in een schaal. | Knijp de citroen met een tang uit over de aardappelen.| Serveer direct! |