



120 gram ongezoute boter (zacht) | |
200 gram suiker | |
240 gram bloem | |
1,5 tlp bakpoeder | |
1/2 tlp (snufje) zout | |
2 ei | |
1 tlp vanille aroma | |
125 ml melk | |
Decoratie |
|
sprinkles of hagelslag | |
frosting of boter creme | |
In Huis |
|
cupcake bakblik | |
cupcake papiertjes of bakspray | |
appelboor (optioneel) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Een echt feestje!
Ik was al een tijdje aan het bedenken welk nieuwjaarsrecept ik dit jaar wilde maken. Ik had talloze ideeën, maar kwam er steeds niet aan toe. Totdat ik met mijn kleine chef kerstcakejes aan het bakken was. Zoals altijd hadden we veel te veel beslag over, dus besloot ik er cupcakes van te maken. Toen kwam ik op het idee voor confetti cupcakes!
Deze cupcakes zijn gevuld met gekleurde suikerdecoratie of hagelslag. Zodra je een hap neemt, stroomt de “confetti” eruit. Hoe leuk is dat? Bij Oud & Nieuw hoort natuurlijk confetti én vuurwerk, dus er is geen passender cupcake dan deze. Ze zijn niet alleen een feestje om naar te kijken, maar ook heerlijk om te eten! Perfect voor de jaarwisseling en leuk om samen met de kids te maken.
Tip: Kies voor verschillende kleuren hagelslag of gebruik eetbare glitters om de cupcakes nóg feestelijker te maken.
Wat zijn confetti cupcakes?
Confetti cupcakes zijn gewone cupcakes gevuld met gekleurde suikerdecoratie of hagelslag, waardoor er “confetti” uitkomt als je een hap neemt.
Zijn confetti cupcakes moeilijk om te maken?
Helemaal niet! Ze zijn eenvoudig te maken met een basis cupcake-recept en gekleurde suikerdecoraties of hagelslag.
Kun je de cupcakes van tevoren maken?
Jazeker het bespaard je een hoop stres op de dag zelf. Wel kun je ervoor kiezen om de Frosting pas voor het serveren erop te spuiten. Bewaar ze luchtdicht om ze vers te houden.
Wat kan ik gebruiken als vulling voor de confetti?
Je kunt gekleurde hagelslag, suikerparels of eetbare glitters gebruiken. Allerlei strooigoed dat eetbaar is en niet al te groot.
Zijn deze cupcakes geschikt voor kinderen?
Absoluut! Ze zijn superleuk om samen met kinderen te maken en perfect voor feestjes voor jong en oud.
Meer Cupcake recepten? Klik hier
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden | Doe de cupcake papiertjes in het cupcake bakblik. |
2
Done
|
Doe de boter in een kom en maak het zacht met een mixer. | Mix de suiker door de boter heen. | Voeg de ei, vanille en melk toe en mix alles goed door elkaar. |Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom. | Voeg de bloem toe aan de boter en mix alles toen een glad beslag. | Schenk het beslag in de cupcake vormpjes. Bak de cupcakes voor 15-20 minuten. | Controleer de cupcakes door met een satéprikker in het midden van de cupcake te prikken. Als deze er schoon uit komt zijn ze klaar. | Laat de cupcakes compleet afkoelen. |
3
Done
|
Haal met een appelboor vanaf de bovenkant, het midden van de cupcake eruit. (Heb je geen appelboor dan kun je ook met en mesje doen.) | Gooi het eruit gehaalde cake niet weg.| Vul het gat met suikerversiering (sprinkles) en doe er de cake boven op. | Versier met de frosting en maak af met nog wat sprinkles. |
4
Done
|
BewarenBewaar de cupcakes in de koelkast en haal ze er 15 minuten voor op te eten uit. |