1 blik croissandeeg | |
poedersuiker | |
maple syrup | |
boter | |
Inhuis |
|
wafelijzer |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Het is niet eens dat ik een groot fan ben van alle mash-up foods als de Cronut (al was het meer dan waar om voor in de rij te staan) en de Cruffin (al zijn ze wel heel lekker). Toch maakte ik de Croiffle, maar puur uit luiheid!
Het was weekend, ik had honger, maar geen zin om de oven helemaal voor de croissantjes aan te doen en wachten tot die klaar was. Inderdaad LUI! Ik besloot daarom de wafelijzer te pakken, wel gewoon croissantjes te rollen, alleen iets platter en dus croiffles te maken. Het onderstaande recept is de basis croiffle zonder vulling, maar wij maken hem ook wel eens met chocolade (bijvoorbeeld laagje Nutella) of met wat kaas (favoriete van mijn zoon).
Ook een aanrader trouwens als je zin hebt in wafels, maar geen zin hebt om deeg of beslag ervoor te maken. Ofwel het is een ideaal recept om in je achter hoofd te houden.
Vandaag deel ik op Instagram een filmpje hoe makkelijk een croiffle maken wel niet is. Al moet je natuurlijk wel een wafelijzer hebben, maar dat is sowieso een aanrader als je van wafels houdt.
Klik hier voor het croiffle filmpje
Op zoek naar meer recepten met croissantdeeg? Klik hier
1
Done
|
Zet het wafelijzer aan om warm te worden. | Vet het wafelijzer in me wat olie of bakspray. |
2
Done
|
Rol het croissantdeeg uit en snij de snijlijnen de croissant driehoeken uit. | Vouw, in plaats van rol, het deeg zoals je een croissant zou oprollen. | |
3
Done
|
Bak de croiffle in 6-8 minuten gaar en goudbruin in het wafelijzer. Let op dat het deeg niet over de rand ligt. | Haal de croiffle uit het wafelijzer en bestrooi met poedersuiker, siroop en boter. | Croiffles zijn zowel warm als koud lekker. |